Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Meghalt az 55 éves Mozdonyvezető

Meghalt az 55 éves Mozdonyvezető
Székely Szabolcs

Ahogy már tegnap beszámoltunk róla, vasúti baleset történt Nyúl közelében.

A gabonát szállító 26 éves sofőr kamionjával, az elsődleges vizsgálatok alapján fékezés nélkül hajtott a sínekre, bár az átjárót sem sorompó, sem fénysorompó nem védte, ettől fügétlenül a vasúti átjáróra figyelmeztető jelzések andráskereszt és stop tábla jól láthatóak voltak, amit a sofőr figyelmen kívül hagyott.

Az ütközés során a kamion sofőrje nem sérült.

A mozdony személyzete beszorult az összetört roncsba, így a mentésnél meg kellet várni, míg a tűzoltók kiszabadítják őket.

A mozdonyon kétfős személyzet teljesített szolgálatot, mindketten mozdonyvezetők voltak, de ebben az esetben egyikük, mint tolatásvezető végzett szolgálatot az adott úton.

Mivel a mozdony angol típusú, ezért az európaitól eltérően a vezetőállás a baloldalon található itt teljesített szolgálatot a később elhunyt mozdonyvezető.

Az ütközés után a tolatásvezetőként szolgálatot teljesítő mozdonyvezető sérülései ellenére is küzdött kollegája életéért, ami a helyszínen sikeresnek is tűnt.

Sajnos a mozdonyvezető, bár úgy tűnt stabilizálták az állapotát, reggelre elhunyt a kórházban, így vált sajnos ismét a figyelmetlenség áldozatává egy szolgálatát teljesítő mozdonyvezető.

Kollégájának mielőbbi gyógyulást kívánunk.

A vétkes sofőrt „megviselték az események” és sajnálatát fejezte ki, ami nem tudni menyire vigasztalja a családtagokat és barátokat.