Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

1,1 milliárd forintért adtak el elővételes sztrádabérleteket decemberben

1,1 milliárd forintért adtak el elővételes sztrádabérleteket decemberben
  • 2017. 01. 04.

Decemberben 1,1 milliárd forintért adtak el elővételben az idei évre szóló  országos és megyei sztrádabérleteket - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint 2016. december 8-tól az év végéig több mint 76 ezer darab 2017. évi országos és megyei autópálya-matricát vásároltak meg az autósok.


    Az NFM közleményében hangsúlyozza: az úthasználati jogosultságok ára ötödik éve változatlan, az éves matricákat tavaly decemberben először lehetett már az érvényességi idő kezdete előtt megváltani.


    A kereslet az utolsó egy-másfél hétben pörgött fel igazán, az elővásárlási lehetőség első két hetének mintegy 20 ezer darabjához képest az ünnepi időszakban közel háromszor több sztrádabérlet kelt el. Az elektronikus - mobiltelefonos vagy online - csatornák aránya kétszeresen haladta meg a rendes üzletmenetben megszokottat - írja a szaktárca.


    A közleményben Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár rámutatott: a szaktárca arra készül, hogy az elővásárlás lehetőségét ebben az évben már a teljes decemberi  hónapra kiterjeszti az autósok számára.