Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Affidea új pénzügyi igazgatóval, Szabó Mihállyal erősíti csapatát

Az Affidea új pénzügyi igazgatóval, Szabó Mihállyal erősíti csapatát
Szerkesztő

Szabó Mihály tavaly év vége óta tölti be az Affidea Diagnosztika pénzügyi igazgatói pozícióját. A tapasztalt szakember számára nem ismeretlen a munkakör, hiszen az elmúlt hat évben szintén pénzügyi igazgatóként dolgozott. Korábban egy, a General Electric és a Qatar Petroleum közös tulajdonában álló vegyesvállalatnál felelt a költségkontroll kialakításáért, a likviditás biztosításáért, valamint ő alakította ki a cég helyi csoportszintű számviteli riportrendszerét. A vezérigazgató és az igazgatótanács munkájának támogatása mellett a GE Közel-keleti pénzügyi tanácsának vezetőjeként elősegítette a különböző országokban működő GE cégek közötti hatékony együttműködést és információmegosztást.


Ezt követően került a MOL Csoport leányvállalatainak élére, ahol többek között elősegítette a profitabilitás növekedését, az üzleti és a pénzügyi funkciók gördülékeny együttműködését, valamint felügyelte a pénzügyi szervezetek szolgáltató központba való kiszervezését. Karrierjének meghatározó projektjei közé tartozik a MOL Csoport által felvásárolt romániai vállalat pénzügyi integrációjának vezetése.


A képalkotó diagnosztikával foglalkozó, piacvezető Affidea Diagnosztika pénzügyi igazgatójára a magán- és közegészségügyi szektor kihívásai egyaránt várnak, de Szabó Mihály széleskörű tapasztalattal és elismerésre méltó szakértelemmel vette át a stafétát.