Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kitüntetés a siófoki kultúrának

Kitüntetés a siófoki kultúrának
Szerkesztő

Minősített Közművelődési Intézmény lett a KIKK

A magyar kultúra napja alkalmából Minősített Közművelődési Intézmény címet kapott a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ (KIKK). Az elismerés egyszerre szól az itt dolgozók kiemelkedő szakmai munkájának és a Központ nívós programkínálatának. Ezt bárki személyesen is megtapasztalhatja egy siófoki hosszú hétvégén!

Az adományozó Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében Hoppál Péter kulturális államtitkár adta át a Minősített Közművelődési Intézmény címet tanúsító oklevelet a magyar kultúra napján tartott díszünnepségen a budapesti Vigadóban. A Siófok egyik legnagyobb kulturális programszervezőjének számító KIKK egy ötfős szakmai testület döntése alapján kaphatta meg az intézményi szektor nívós elismerését, amelyet három éven keresztül használhatnak.

A cím elnyeréséhez a közművelődési feladatok folyamatos, magas színvonalú ellátására és a minőségi kritériumoknak való megfelelésre van szükség. Egyszerűben fogalmazva: változatos és izgalmas programokra, amelyek közül helybéliek és vendégek bármely évszakban találhatnak kedvükre valót.

Érdemes vetni egy pillantást a következő hónapok kínálatára, mi is várja a Siófokra látogatókat a Kálmán Imre Kulturális Központban! A színházi évadban minden héten más társulat vendégszerepel a városban, különböző műfajú darabokat állítva színpadra. Musical, táncszínház, komédia és gyerekeknek szóló darab is szerepel a színlapokon, többek között Marc Camoletti: Hatan pizsamában című bohózata, Presser Gábor Padlás című musicalje vagy az Égben maradt repülők című, Édith Piaf életét bemutató zenés produkció. Mellettük fellép Siófokon a Pécsi Balett társulata és a legkisebbeknek a Bóbita Bábszínház is.

Idén is folytatódik az Együtt a család programsorozat, többgenerációs zenés szórakoztató műsorokkal. Minden hónapban visszatér az örökzöld slágereket felidéző nosztalgia kávéház, a középiskolás fiataloknak szóló, kreativitást és önismeretet fejlesztő Z generáció – Életrevalók sorozat, február 14-én pedig stílszerűen romantikus filmmaraton szerepel a programban. Mert a Balaton Valentin napkor is itt kezdődik!