Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Átadták a negyedik P+R parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál

Átadták a negyedik P+R parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál Átadták a negyedik P+R parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál

Átadták a negyedik, utolsó P+R parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál, az új parkolót kedd délután egy órától lehet ingyenesen igénybe venni.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a metróberuházáshoz kapcsolódva épült kelenföldi P+R parkolók projektzáró rendezvényén elmondta: az új 500 férőhellyel már mintegy 1500 új parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.


    Az utolsó P+R parkoló a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén 11 hónap alatt készült el - közölte.


    Szeneczey Balázs emlékeztetett, a 4-es metróberuházás "legfőbb indítéka" a belváros autós forgalmának csillapítása volt. Ehhez szükség volt P+R parkolók építésére is, ahol le lehet rakni az autót és tömegközlekedéssel lehet folytatni az utat - mutatott rá.


    Közölte, jelenleg Budapesten mintegy 5000 férőhellyel működnek P+R parkolók, a tervek szerint ez a szám közel a kétszeresére nő majd a ciklus végére.
    Az elvégzett munkálatokról szólva a főpolgármester-helyettes elmondta: az új P+R parkolót összekapcsolták az aluljáróval, új közvilágítási rendszert építettek ki, valamint térfigyelő kamerákat is elhelyeztek.


    A metró végállomásánál lévő P+R parkolók maximális kihasználtsággal üzemelnek - jegyezte meg Szeneczey Balázs.


    Közölte, a négy parkoló létesítése több mint négymilliárd forintba került mintegy száz százalékos európai uniós támogatás mellett.