Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A sikerszéria folytatódik! Budapest Boat Show és Budapest Motor Fesztivál a vásárközpontban

A sikerszéria folytatódik!  Budapest Boat Show és Budapest Motor Fesztivál a vásárközpontban

Az elmúlt évek tapasztalatainak és sikerének köszönhetően idén két régi kiállítás új párosításban jelentkezik a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A tavaly negyedszázados jubileumát ünneplő Budapest Boat Show a Budapest Motor Fesztivállal együtt várja a látogatókat február 23–26. között (a Budapest Motor Fesztivál február 24–26. között). Az átalakítás célja, hogy a szervezők teret biztosítsanak mindkét kiállítás további dinamikus növekedéshez.

BUDAPEST MOTOR FESZTIVÁL
Magyarország legjelentősebb motoros szezonnyitó rendezvénye a Budapest Motor Fesztivál a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb pavilonjában, az A pavilonban kap helyet február 24–26. között. A Budapest Motor Fesztivál ezúttal a Carstyling.hu Tuning Show (a két kiállítás együtt korábban Nemzetközi Auto Motor és Tuning Show, vagyis AMTS néven várta a látogatókat) nélkül jelentkezik, mivel a két rendezvény 2016-ra elérte a Hungexpo teljes kapacitását, így mindkettő fejlődése érdekében szükség volt a szétválasztásra. Az AMTS nevet megtartó Tuning Show ezúttal márciusban lesz a HUNGEXPO-n, de a korábbi kiállítás összes motoros programja a Budapest Motor Fesztiválon lesz megtalálható.

A Budapest Motor Fesztiválra szinte az összes nagy motor márka, köztük az Aprilia, a Harley-Davidson, a Honda, a Husqvarna, az MV Augusta, a Piaggio, a Suzuki, a Vespa, a Yamaha, az Askoll, a Triumh és a Kawasaki is elhozza újdonságait. Az érdeklődők több mint 300 motorral és autóval találkozhatnak a fesztiválon, az Épített Motorok és Autók Találkozóján és a Veterán Motor Kiállításon. 

Az importőrök új és használt motor kínálata, a motorozáshoz szükséges összes felszerelés, ruházat, kiegészítő és alkatrész mellett színes programok várják a látogatókat, a korábbi időpontra való tekintettel, idén fedett helyen, a D pavilonban. 

Programok a kiállításon (a teljesség igénye nélkül) 
Supermoto bemutató
Streetfighter bemutató
Mentő- és rendőrmotoros bemutató
Trofeo Motorline robogó verseny versenyzőknek 
MAMS Gyorsasági futamok bemutató
MAMS OT MZ futamok bemutató
MAMS SuperEnduro futamok bemutató
MAMS MX futamok bemutató
MAMS Mini MX futamok bemutató
Gyerekmotoroztatás elektromos gyakorlómotorokkal látogatóknak
Quad vezetés korábbinál nagyobb méretben, több felnőtt és gyerek pályán (szabadtéren)

 

BUDAPEST BOAT SHOW
Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok szezonnyitó nagy rendezvénye február 23–26. között vonultatja fel a hazai vitorlás, elektromos és motoros hajó piacot, valamint a hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatásokat, kiegészítőket és felszereléseket. A 2016-ra már két pavilont elfoglaló Budapest Boat Show továbbra is a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G pavilonjában mutatja be a hajókat és a hajózáshoz szorosan kapcsolódó szolgáltatásokat, míg a luxus termékek és vízi sportok az F pavilonban mutatkoznak be. A 90 kiállító csaknem 100 hajót, köztük soha nem látott mennyiségű (12) 10 méternél hosszabb vitorlást mutat be. A két pavilonban – az előzetes számítások szerint – több mint 2 milliárd forint értékű hajó kap helyet! A kiállítás fejlődésére jellemző, hogy a kiállítói helyek gyakorlatilag már az év elejére teljesen elfogytak. 
A Budapest Boat Show minden évben egy-egy fő téma köré szerveződik, mely idén a Szabadidős Hajózás. Ennek fényében a kiállítás Programszigete is ehhez illeszkedő interaktív érdekességekkel várja a látogatókat. A tervezett programok között szerepel árbóc mászás, csomókötöző, és –dobó verseny, hajós ügyességi versenyek és interaktív „kiskapitány képző”. A tavaly felépített 40m2-es bemutató medence is újra megtelik programokkal.
A kiállítás fő támogatójáról elnevezett GENERALI Kikötő Színpadon idén is szakmai programok, filmvetítések és élménybeszámolók várják a közönséget. 
Az idei kiállítás másik újdonsága az Exkluzív Nap, mely minden eddiginél kényelmesebb látogatásra biztosít lehetőséget. Az első napra, vagyis 2017. február 23-ra meghirdetett Exkluzív Napon csak a Budapest Boat Show várja az érdeklődőket, így a terület megközelítése autóval is teljesen akadálymentes lesz, ráadásul ezen a napon a jegyár tartalmazza a parkolást is. A pavilonban pedig nyugodtabb, üzletkötésre alkalmas légkör várja a kilátogatókat.
A Budapest Boat Show négy éve indította első Újdonság Pályázatát, mellyel letette voksát az innovációk támogatása mellett. A szervezők célja, hogy a Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötőjébe látogatók egy helyen találkozzanak a hajós piac elmúlt évi fejlesztéseivel.
A szervezők két kategóriában hirdettek versenyt, így hajó gyártók és forgalmazók, valamint hajózáshoz kapcsolódó kiegészítőket és szolgáltatásokat kínálók is indulhattak a pályázaton. A beadott anyagok magas színvonalú szakmai elbírálásának érdekében a Budapest Boat Show szervezői független szakembereket, illetve újságírókat kértek fel értékelésre.
A helyezettek kedvezményes megjelenési lehetőséget kapnak a kiállításon. 
Hajó kategóriában 1. helyezett lett a Média & Marketing kft. Trentasette elnevezésű vitorlása, mely egy teljes egészében hazai tervezésű és gyártású, gyenge szelekre optimalizált versenyhajó. 2. helyre a Flaar Kft. Flaar 5.3 hajója került, mellyel a gyártó cég egy kiváló ár/értékű edző hajót kínál kis tavak edzői számára kisebb hajók kíséréséhez vagy táborok szervezéséhez. Harmadikként értékelte a zsűri a LUKA30 vitorlást, mely egy 30 lábas verseny és túravitorlás, amit a könnyű kezelhetőség és szállíthatóság jellemez.
A Kiegészítő kategóriában 1. helyre került az Elvstrøm EPEX vitorla, mely az EPEX és GLP membrán kombinációjából egyedülálló technológiával készül, mely strapabíró felületet és hosszú élettartamot eredményez. 2. lett a Yapp mobil applikáció, amely a hazai charterpiac első online hajóbérlést biztosító alkalmazása. 3. a SEAJET hajófestékek és Shogun 033 algavédő festék, mely 20 egyéb algavédő festék közül egy 2015-2016-os Európai teszten az első helyezést ért el. 

BALATONFÜRED BOAT SHOW
Május 12–14. között vízre kerül Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a Balatonfüred Boat Show. A Balaton északi partján, a Balatonfüredi Hajógyári Kikötőben rendezett interaktív kiállítás a Balaton legújabb nyárindító hajó és vízi sport kiállítása lesz.

A Balatonfüred Boat Show kiállítás programjáról a Budapest Boat Show-n a Hajógyári Kikötő Balatonfüred standján, vagy a http://boatshow.hu/hu/balatonfured weboldalon kaphatnak felvilágosítást az érdeklődők. 

 

Nyitva tartás

BUDAPEST BOAT SHOW
2017. február 23-26. (csütörtöktől vasárnapig)
Csütörtök: 10-18 óra
Péntek: 10-18 óra
Szombat: 10-18 óra
Vasárnap: 10-17 óra

BUDAPEST MOTOR FESZTIVÁL
2017. február 24-26.(péntektől vasárnapig)
Péntek: 10-18 óra
Szombat: 10-18 óra
Vasárnap: 10-17 óra

Belépőjegy árak

Exkluzív belépő 2017. február 23-ra
a helyszínen: 5.700 Ft, online elővételben 5.500 Ft (+200 Ft kezelési költség jegyenként)
Az exkluzív belépőjegy ára tartalmazza az ingyenes parkolást a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén. Felhívjuk figyelmét, hogy a Budapest Motor Fesztivál ezen a napon zárva tart.
2017. február 24-26-ra az online elővételes jegyek: 3500 Ft (+200 Ft kezelési költség jegyenként), a helyszíni jegyek 2017. február 24-26-ra:
– napijegy:3.700 Ft
– családi jegy (két felnőtt és három 14 éven aluli gyerek):7.400 Ft
– kedvezményes jegy: 2.500 Ft (A felnőtt kíséretében érkező 14 éven aluli gyermek, a nyugdíjas, a diákigazolvánnyal rendelkező fiatal, valamint a mozgáskorlátozottak és fogyatékkal élők részére a megfelelő igazolvány felmutatásával.)
- csoportos diákjegy: 1.500 Ft (A min. 10 fős diákcsoportok érkezése esetén vehető igénybe diákigazolvány felmutatásával.)
- X. kerületi lakosok részére: 500 Ft (lakcímet igazoló személyi igazolvány vagy személyi igazolvány+lakcímkártya bemutatása szükséges)
- 6 éven aluli gyermekeknek a belépés ingyenes
2017. február 24-én pénteken, hajóvezetői engedéllyel ingyenes a belépés.

 

Budapest Boat Show
GENERALI Kikötő Színpad
Csütörtök
⦁    13.30 – 14.30 A Movietrend Kft. bemutatja: „A Balaton hullámain” című dokumentumfilmet
⦁    14.30 – 15.00 Dragon EB Balatonfüred 2018
⦁    15.00 – 15.30 Budapest Boat Show Újdonság Pályázat kerekasztal beszélgetés a díjazottakkal

Péntek
⦁    12.00 – 13.00 Innovatív Kékszalag I. 
⦁    13.00 – 13.30 Keszthely - Kenese rekordserlegek átadása, kísérlet a jégen
⦁    15.00 – 15.30 Aqua Magazin - Lányok a fedélzeten

Szombat
⦁    11.00 – 12.00 Utánpótlás 2017 I. - Magyar Vitorlás Szövetség 
⦁    12.00 – 13.00 Innovatív Kékszalag II. - színpadon a kihívók
⦁    14.00 – 14.30 Vitorlázás az iskolákban 
⦁    15.30 – 16.00 MVSz – mögöttünk négy év, előttünk négy év 
⦁    16.00 – 16.30 150 éves a Balatonfüredi Yacht Club
⦁    16.30 – 17.00 J24 EB Balatonfüred

Vasárnap
⦁    12.00 - 12.30 Kajakkal Európa körül - Végvári Tamás Tűzföldről, Horn-fokról mesél
⦁    12.30 – 13.30 Vitorlással az északnyugati átjárón – a Balaton család kalandjai
⦁    13.30 – 14.30 Túl az Óperencián, óceánátevezés - Szabó Norbert, könyvbemutató, filmvetítés
⦁    16.00 – 17.00 BBS Mozi – Litkey Farkas „A Vitorlázó”
Budapest Boat Show Programsziget
⦁    Raffica Árbóc mászás - egyedülálló 10 m magas carbon árboc megmászása időre (a versenyzőkről GoPro felvétel készül)
⦁    Ismerkedés a szörfözéssel - Gádorfalvi Áron 6-szoros olimpikon előadása
⦁    Ismerkedés a szárnyalással - Kenguru Sailing Team és a foiler Nacra 20 carbon közreműködésével

Budapest Boat Show Bemutató Medence 
⦁    A Magyar Kajak Kenu Szövetség túrakajak bemutatója
⦁    „Naviga” vitorlás modell bemutató
⦁    Vizimentők Magyarországi Szakszolgálata - vízből mentés
⦁    Katamarán Suli – Katamarán és vitorlás teszt

Budapest Motor Fesztivál

Épített Motorok és Autók Találkozója – „A” pavilon
Emat színpad:
Péntek
⦁    13.00 – 14.00 Interjúk, bemutatók

Szombat
⦁    13.00 -           Jótékonysági motorárverés
⦁    15.00 – 15.10 Nyereménysorsolás a EMAT szavazói között
⦁    15.10 – 16.30 Épített Motorok és Autók versenyének díjátadója

Vasárnap
⦁    12.00 – 13.00 Interjúk, bemutatók
⦁    13.00 – 15.00 Nemcsak Berry koncert

Veterán Motor Kiállítás – „A” pavilon
Veterán Motor Klub Szoba
Péntek
⦁    13.00 – 14.00 Tarapcsák Péter – Lévay Károly: A motorsport ma és tegnap, a MAMI jelene
⦁    15.00 – 16.00 Ocskay Zoltán – Hollós György: Hollós István motorversenyző eredményeiről és a motorversenyzésről
⦁    16.00 – 17.00 Gergics Antal – Frecska János: Pannonia P20 a ’80-as években

Szombat
⦁    11.00 – 12.00 MOZI: Kende Márta – Küzdelem (film a Pannonia Motorkerékpárgyár bezárásáról)
⦁    12.00 – 13.00 Ocskay Zoltán – Spáth Tivadar: Motorversenyzés a ’60-as években, 2 ütemű motorok tuningja
⦁    14.00 – 15.00 Négyesi Pál: Magyarországi motorkereskedők 1900-1936-ig
⦁    15.00 – 16.00 Tarapcsák Péter – Filutás Árpád: Steher kerékpársport világcsúcstartó
⦁    16.00 – 17.00 Árverés

Vasárnap
⦁    11.00 – 12.00 MOZI: Kende Márta – Küzdelem (film a Pannonia Motorkerékpárgyár bezárásáról)
⦁    13.00 – 14.00 Babettával 5 országon át – Farkas Gábor és barátai túrabeszámolója
⦁    14.00 – 15.00 Ónodi Árpád, Illés Csaba – Miért éppen oldalkocsi?

Magyar Motorsport Szövetség programjai – „D” pavilon

⦁    Supermoto bemutató
⦁    Streetfighter bemutató
⦁    Oldtimer MZ verseny
⦁    Motocross verseny
⦁    Trofeo Motorline robogó verseny
⦁    Super EC verseny
⦁    Gyermek motorozás


További információk és részletes programok a két kiállítás honlapján: http://motorshow.hu/ és http://boatshow.hu/