Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Túl az első Ferencvárosi Sportgálán

Túl az első Ferencvárosi Sportgálán
  • 2017. 02. 21.

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az Első Ferencvárosi Sportgálát 2017. február 17-én pénteken a Ferencvárosi Művelődési Központban. A főváros IX. kerületében fontos szerepet játszik a sport, elsősorban az FTC-nek köszönhetően, de a Fradin kívül is kiemelkedő sporteredményeket könyvelhet el a városrész: például kenu 2-es maratoni számban világbajnoki címet, rádió-tájfutásban női és férfi vonalon világbajnoki és dobogós helyezéseket értek el sportolói. 
A speciális- és parasport területén is helyt állnak a kerületiek, a transzpantáltak Világ- és Európa-bajnokságain több első és további dobogós helyezést értek már el, a Komplex Óvoda és Iskola tanulói gyorskorcsolyában és görkorcsolyában jeleskednek. A hátrányos helyzetű fiatalokat több kerületi egyesületben is foglalkoztatják önkormányzati támogatással, kiemelten labdarúgás sportágban: a Roma Kulturális és Sportegyesület, a Hátrányos Helyzetű Labdarúgók és a Mészöly Focisuli keretében közel száz kerületi fiatal focizik. 

Az általános és középiskolák tanulói budapesti és országos Diákolimpiákon szinten jól teljesítettek az elmúlt évben: több országos helyezés, budapesti dobogós eredmény jelzi a testnevelők elhivatottságát. Emellett a tavalyi évben több sportlétesítményt is átadtak: a Haller parkban és a Nehru Parton street workout pálya, az Aszódi úti lakótelepen műfüves focipálya, a Ferenc téren futósáv épült. 

Az Első Ferencvárosi Sportgálán olimpiai-, világ- és Európa bajnok sportlegendák is részt vettek.  A díjakat dr. Bácskai János polgármester, Kállay Gáborné sportért felelős alpolgármester asszony, Dr. Magyar Zoltán olimpiai bajnok, Ferencváros díszpolgára, Albert Magdolna, az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás és Sportalapítvány ügyvezetője, Kökény Beatrix, az FTC Európa-bajnok kézilabdázója valamint Dr. Tolnai Mariann, a Belső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója adta át. A műsort Kovács „Kokó” István olimpiai bajnok, amatőr és profi ökölvívó világbajnok, az FTC igazolt triatlonistája vezette, profi párost alkotva a helyi televízió műsorvezetőjével. 

A díjazottak:

Diáksport III-IV. korcsoport leány: Ballai Borbála
Diáksport III-IV. korcsoport fiú:    Kollár Tamás
Diáksport V-VI korcsoport leány: Nguyen Jázmin
Diáksport V-VI. korcsoport fiú: Nagy Máté László
Speciális és para sportolók női: Jakab Ivett
Speciális és para sportolók férfi: Domonkos Ádám
Versenysport U18 leány: Berekméri Anna
Versenysport U18 fiú: Kiss Balázs
Versenysport U23 női: Hári Boglárka
Versenysport U23 férfi: Gerei Tamás Ágoston
Versenysport felnőtt női: Lászlóné Hornyai Piroska
Versenysport felnőtt férfi: Dóczé Ádám
Az Év testnevelője: Dr. Gencsev Plamenné
Az Év edzője: Horváth Gábor
Szabadidősport elismerés: B. Szentirmay Judit és Balogh Péter Merse

{gallery}