Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ismét világhírű művészek tanítanak a Fővárosi Nagycirkuszban

Ismét világhírű művészek tanítanak a Fővárosi Nagycirkuszban
  • 2017. 03. 02.

2017 március 2 án Fekete Péter igazgatóval a világhírű Rippel fivérek, majd az ukrán Yarov Csoport tartott izgalmas szakmai bemutatót. A Cirkuszi szomszédolásban olyan előadók léptek porondra, akiknek cirkuszi tradíciói és művészete egymás mellett és egymást formálva alakult ki. A műsorban társaikat kiegészítve léptek porondra a környező országok tehetséges artistái – azt hangsúlyozva, hogy együtt, figyelve a másikra és egymástól tanulva milyen sokra vagyunk képesek. Ez a közös inspiráció elevenedik meg a szakmai napokon is, melyen közismert művészek adják át speciális tudásukat a résztvevőknek.

 

{gallery}

 

A Rippel fivérek (Rippel Ferenc és Rippel Viktor) nemzetközi hírű magyar artisták, többszörös Guinness-rekorderek. Egyforma testfelépítésük (180 cm, 90 kg) miatt számos különleges produkciót tudnak létrehozni. Műsorszámaikban Viktor van alul, Ferenc felül, és állítólag ez a szereposztás az oka annak, hogy Viktor kopasz, mivel a sok fogástól a haja erősen hullott. Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Rippel_fiv%C3%A9rek

 

A  Yarov Csoport különleges, a magasban bemutatott lehengerlő artistamutatványok elemeit mutatták be “workshop” -on. A társulat az egyedülálló levegő-perzs műsorszámot 2014-ben keltette életre Yarov Viktor vezetésével az 5 kiváló művész. Azóta előadásukkal bejárták a világot, s közben nemzetközi cirkuszfesztiválok számos neves díját is elnyerték.

Forrás: http://www.fnc.hu/musorunk/musorunkrol