Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Észt zenekarok szállják meg a Kuplungot

Észt zenekarok szállják meg a Kuplungot

Visszatér az I Wear* Experiment és az Elephants From Neptune
Napjaink két legmenőbb észt formációja, a dögös rock and rollban nyomuló Elephants From Neptune és a táncos elektro-popos I Wear*Experiment ezúttal Budapestet hódítja meg március 16-án és 17-én a Kuplungban. A 17-ei koncerten az elefántok társai a friss kislemezzel jelentkező Babel és a ’60-es évek rock zenéjét megidéző The Adolescens lesznek.
Észtország egy kicsi ország, nagyszerű hangokkal, ahol a zene szeretete és az éneklés szinte alap. Így nem csoda, ha egyre több szem vetül a Baltikum legfelsőbb csücskéből érkező zenekarokra, mint amilyen a hazánkban turnézó I Wear*Experiment és Elephants From Neptune is. A koncertek az Észt Hét részeként, az Észt Intézet támogatásával valósulnak meg.
Az I Wear*Experiment filmzenés, elektro-pop muzsikájával és különleges vizuáljával ránt be a tánctérre. A trió tavaly jelentette meg Patience című bemutatkozó nagylemezét, de már turnéztak a Hurts-szel, döntősek voltak a helyi Eurovízió válogatójában, játszottak Koreában, Hollandiában, Németországban és Lengyelországban, de tavaly a budapesti közönség is megismerhette őket. 2017-et már Tokióban kezdték, hazájukban pedig az Év debütáló albumának járó díjat vihették haza. Ők március 16-án táncoltatják meg a Kuplungot, ahol novemberben a BUSH zárásaként adtak szuper bulit. Előttük a szintén remek Klusters és az Agavoid edzi meg táncizmainkat.
Az Elephants From Neptune is visszatérőnek számít a Kuplungban, ezúttal március 17-én csapnak ott a húrok közé. A srácok díjesővel indították az évet: a Legjobb Zenekar és a Legjobb Rock Lemeznek járó elismerést is bezsebelhették. A zabolázatlan észt elefántok mintha Dave Grohl eltitkolt fiai volnának, őszinte, karcos rock zenéjükkel és zúzós gitár riffekkel döngölnek földbe koncertjeikkel. A csapat szintén nem először jár Magyarországon, most tavaly megjelent Oh No című nagylemezükkel turnéznak hazánkba.
A finnugor szál innenső oldaláról a Babel és a The Adolescens pörgeti fel a közönséget. A Babel megújult formában, egy rockosabb hangzásvilággal és The End of it All című vadonatúj EP-jével tért vissza téli álmából, az új dalok tavaszi turnéjukon debütálnak a közönség előtt. Zsigeri rock, őrült energiák jellemzik a koncertjeiket, csakúgy, mint a The Adolescens fellépéseit, akik nemrég mutatták be Juniper Creek Falls című új klipjüket.

{gallery}
I Wear*Experiment
március 16., Kuplung
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/399305147097855/
A belépés ingyenes!
Elephants From Neptune//Babel//The Adolescens
március 17., Kuplung
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1799108983690142/
A belépés ingyenes!
Elephants From Neptune
Oh No:
https://www.youtube.com/watch?v=tGKcMLbgmi4     
https://www.facebook.com/elephantsfromneptune
I WEAR* EXPERIMENT
https://www.facebook.com/iwearexperiment/
www.iwearexperiment.com
Patience:
https://www.youtube.com/watch?v=ttLHedvqOHE    
BABEL
Let You Down:
 https://youtu.be/CdXlk0ZqqbQ
https://www.facebook.com/babelbandofficial/
 https://www.instagram.com/b_a_b_el/
YouTube: https://goo.gl/18xQuH
The Adolescens
Juniper Creek Falls:
 https://youtu.be/jP1y_N2SK5g
https://www.facebook.com/adolescens
Észt Intézet
http://www.esztorszag.hu/