Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

akár 20%-os megtakarítást is hozhat az Ericsson és a Panasonic közös megoldása

akár 20%-os megtakarítást is hozhat az Ericsson és a Panasonic közös megoldása

• Az Ericsson és a Panasonic együttműködésében a Panasonic lítiumakkumulátorai kerülnek az Ericsson Energia-mint-szolgáltatás megoldásába, amely 20 százalékkal csökkenti a működtetés költségeit
• Az innovatív és egyedi Energia-mint-szolgáltatás megoldás a Dolgok Internetére (IoT) és a Big Data-elemzésekre építve teszi intelligensebbé a hálózatokat
• Az együttműködés a mobilszolgáltatókat, a kommunikációs tornyokat építő vállalatokat, valamint a közműveket, a szállítóipart és a közbiztonság fenntartóit célozza  
Az Ericsson és a Panasonic észak-amerikai vállalata együttműködésben dolgoznak egy új Energia-mint-szolgáltatás (EaaS) megoldás piaci bevezetésén. Az együttműködés célja, hogy a mobilszolgáltatók és a kommunikációs tornyokat építő vállalatok számára egy hatékony módszert dolgozzanak ki, mellyel megvalósítható az energiainfrastruktúra intelligens mérése, felügyelete és karbantartása a Big Data-elemzések és energia felügyeleti szoftverek segítségével. A megoldás energiatárolásra lítium-ion akkumulátorokat használ.
A két vállalat megoldása minimalizálja a helyszíni felügyelethez szükséges energiaköltséget és más erőforrás-szükségleteket. A mobilszolgáltatók, a vállalatok és a kormányok számára ez a megoldás akár 20 százalékkal csökkentheti az energiagazdálkodási eszközök működtetésének költségeit, köszönhetően elsősorban az akkumulátorok hosszabb élettartamának és a lecsökkent helyszíni karbantartási igénynek.
Ezen szolgáltatásként kialakított modell esetében nincs szükség előzetes befektetésre, és jól példázza, hogy a körkörös gazdaság miként képes csökkenteni a környezetre gyakorolt hatást a hosszabb termékélettartamnak, az akkumulátorokban található ólom lecserélésének és a kisebb szállítási szükségletnek köszönhetően.
„A hatékony energiafelhasználás minden ügyfelünk számára rendkívül fontos terület, és mindig keressük a lehetőségeket, amelyekkel csökkenteni tudjuk az üvegházhatású gázok kibocsátását. A szolgáltatásként biztosított energia egy új üzleti modell, amelynek célja, hogy hatékonyabbá, intelligensebbé, fenntarthatóbbá tegye az energiagazdálkodási műveleteket. Úgy hisszük, hogy a Panasonic részvételével kialakított stratégiai kapcsolat jelentős előnyökkel jár majd ügyfeleink számára az üzemeltetési kiadásokkal kapcsolatos megtakarításokra vonatkozóan, és a magasabb fokú hálózati megbízhatóság eredményeként hozzájárul egy általánosan jobb élmény biztosításához az Ő ügyfeleik számára.” mondta el  Bradley Mead, az Ericsson menedzselt szolgáltatásokkal és hálózatkialakítási optimalizálással foglalkozó részlegének vezetője.
„Ez a megoldás csökkenti a költségeket és az energiafogyasztást, miközben növeli a rendszer ellenállóképességét és üzemidejét. A távközlés nem csupán a Dolgok Internetének alapjait adja, hanem az intelligens városokhoz szükséges alacsony reakcióidejű infrastruktúrát is, és itt jönnek képbe a Panasonic által az intelligens városokhoz kifejlesztett megoldásai is.” - mondta el Jim Doyle, a Panasonic Corporation of North America Panasonic Enterprise Solutions Company részlegének elnöke.
A két vállalat az együttműködés során tovább dolgozik azon, hogy még jobban testreszabják és továbbfejlesszék a megoldást, hogy jobban megfeleljen a közművi, szállítási és közbiztonsági ágazatokban tevékenykedő ügyfelek igényeinek is, és hogy támogassa az átalakulást az intelligensebb és fenntarthatóbb városok irányába.

 

 

 

Címkék