Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ezek lehetnek az ideális szabadidőautók kutyás vagy kerékpáros utazásokhoz

Ezek lehetnek az ideális szabadidőautók kutyás vagy kerékpáros utazásokhoz Ezek lehetnek az ideális szabadidőautók kutyás vagy kerékpáros utazásokhoz Ezek lehetnek az ideális szabadidőautók kutyás vagy kerékpáros utazásokhoz

Jó választással elkerülhetők a kényszerű kompromisszumok

 

A kombi autók továbbra is verhetetlenek, ha igazi kiránduló autót szeretne a család, de a nagyobb szabadidő autók, sőt a kisautók kínálatában is találhatunk olyan típusokat, melyek valódi társaink lesznek a szabadidő eltöltésében. A Duna Autó Zrt. összegyűjtött néhány modellt azok számára, akik autóvásárlás előtt álnak és olyan autót keresnek, amelyek tökéletesek a kutyás, illetve a kerékpáros kirándulásokhoz.

 

„A tavaszi idő beköszöntével sokan indulnak kirándulni autóval és gyakran a család házi kedvenceit valamint a kerékpárokat is magukkal viszik az útra. Egy jó tetőcsomagtartóval, vagy kerékpárszállító elemmel természetesen a legtöbb autóból ideális társat varázsolhatunk a biciklis kirándulásokhoz, azonban léteznek a piacon olyan modellek, melyek egyszerre többféle elvárásnak képesek megfelelni” – jegyezte meg Simon Péter, a Duna Autó Zrt. műszaki igazgatója.

{gallery}

Praktikus megoldások

 

A nagyobb szabadidőautókat kedvelők számára ideális választás lehet a Peugeot 3008, melyet az idei genfi autószalonon a 2017-es Év autójának választottak. A karakteres SUV közel 5 méter hosszú és 1,62 méter magas. „Csomagtere alapesetben 591 liter, de a hátsó üléssor lehajtásával 1670 literes rakteret kaphatunk. Mindez tovább növelhető a jobb oldali első utasülés lehajtásával, melynek köszönhetően akár két kerékpár is szállítható vele” – tette hozzá Simon Péter. A Peugeot a modellhez egy elektromosrollert is kínál, mely összecsukva a csomagtérben helyezhető el. Az eszköz ráadásul menet közben tölthető, így az utazást követően újra lehetőség nyílhat a roller használatára.

 

„A még ennél is nagyobb crossovereket kedvelők számára a Nissan X-trailt ajánljuk, mely közel öt méteres hosszúságával és 1,8 méteres magasságával rendkívül tágas életteret kínál az utasok számára. A hétüléses modell csomagtere ugyanis akár 1982 literig bővíthető” – hívta fel a figyelmet a Duna Autó Zrt. műszaki igazgatója.

 

Verhetetlen kombik

Bármilyen trendek is uralkodjanak az autóiparban, a kombikra mindig biztosan számíthatunk. A karosszéria kialakításából fakadóan ideális családi, vagy szabadidő autók lehetnek. A kerékpáros kirándulások terén a Skoda Octaviára is lehet számítani. A modellben alapesetben 610 literes csomagtér áll rendelkezésre, viszont a hátsó üléspad lehajtásával 1740 literes raktér keletkezik, melyben akár két kerékpár is szállítható. „A gyártó emellett számos tartozékot kínál a kutyák és kisállatok szállításra. Az ülések védelme érdekében könnyen tisztítható, akár a csomagtérben is használható ülésvédő takarót ajánlatos használni, de a kisebb testű kutyák szállításához a hátsó biztonsági övhöz csatlakoztatható kutyahám is elegendő lehet” – hívta fel a figyelmet Simon Péter.

 

Ebben a modellben akár a csomagtartóban is szállíthatjuk a nagyobb testű kutyákat, hiszen a hátsó ablakoknak és az elhúzható csomagtérzáró rolónak köszönhetően nem lesz bezártság érzetük, továbbá a kerékjárati dobok mellett kialakított fakokkban akár itatótálkát is elhelyezhetünk anélkül, hogy az menet közben kiborulna.

 

Picinyke óriás

Természetesen a kisebb autókat kedvelőknek sem kell lemondaniuk a kerékpáros kirándulásokról, igaz mindenképp számolniuk kell egy tetőtcsomagtartóval, vagy egy kerékpárszállító kiegészítő elemmel. „A nemrég bemutatott új Suzuki Ignis szinte kategóriát teremett azzal, hogy ötvözte a városi minit a SUV-val, a végeredmény pedig egy olyan autó lett, amellyel akár a földutaknak is nekivághatunk az összkerékhajtásnak és a 180 milliméteres hasmagasságnak köszönhetően. Az Allgrip auto rendszer megkönnyíti a mindennapos vezetést, a négykerékhajtás pedig automatikusan osztja meg a nyomatékot a hátsó kerekkel, amikor azt érzékeli, hogy első kerekek nem tapadnak az úton.

 

A tavaszi és nyári kirándulásokhoz tehát nincs szükség kompromisszumra, pusztán olyan autót kell választani, ami tökéletesen megfelel az igényeknek. A szabadidőautók mellett ugyanakkor a városi személyautókból is könnyedén varázsolhatók ideális kirándulójárművek, ha a modell adottságai ezt lehetővé teszik.