Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Dizájn és automatizálás: innovációk a Hörmanntól!

Dizájn és automatizálás: innovációk a Hörmanntól!
Szerkesztő

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a szakma legnagyobb és legfontosabb nemzetközi eseményén, a müncheni BAU kiállítás-vásáron mutatta be legújabb megoldásait a Hörmann. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártója elsősorban a házbejárati ajtók és szekcionált garázskapuk területén fejlesztett, a tőle megszokott magas színvonal, minőség és funkcionalitás jegyében. Az újdonságokat a magyar közönség április 5-9 között, a Construmán tekintheti meg, a Hörmann standjánál: A pavilon, 205/E stand. A nagy érdeklődésre való tekintettel elindult a Hörmann idei, nyereményjátékkal egybekötött éves akciója is, rendkívül kedvezményes áron lehet garázskapukat rendelni.

{gallery}

LPU67 Thermo garázskapu – csak a Hörmannál!

Az LPU67 Thermo energiatakarékos garázskapu hőszigetelése akár 50%-al jobb az LPU 42 szekcionált garázskapuhoz viszonyítva, kívül-belül ujjbecsípés elleni védelmet biztosít! Hőhídmentes lamellái ugyanis 67mm vastagok, a csavarok tartományában háromszoros a lemezerősítés. A lamella átmeneteknél dupla ajakos a tömítés, akárcsak az aljzatban. A maximális kapuszélesség 5000 mm, a maximális kapumagasság 3000 mm. A 42 mm-es vastagság összes, három-rétegű betéttel ellátott üvegezése kapható, az üvegezőkeret hőhídmentes alumíniumból készült. A kapu tandem futógörgőkkel van felszerelve, a vasalatok, tokok, futósínek és összekötő sínek RAL 9002 törtfehér színűek. A kötéldobok és a meghajtássín horganyzott felületű. További nagy előnye, hogy az LPU42 (BR40 sorozat) kapukról egyszerű a felújítás, csak a kapulapot kell cserélni.

 

Dizájn és automatizálás – egyedi Hörmann fejlesztések

Az új garázskapukhoz tartozó kezelőelemek is modern dizájnt kaptak, így tovább bővült a Hörmann egyébként eddig is széles kínálata. Ujjlenyomat-olvasó funkció, beépített világítás és érintésérzékelés is jellemzi az elemeket, így mind funkcionalitásban, mind megjelenésben megfelelnek a legmagasabb vásárlói igényeknek.

 

Ház- és lakásbejárati ajtók – elegáns motívumok, új kialakítások

A Hörmann a ház- és lakásbejárati ajtók terén is kínál újdonságokat. A Thermo65 acél- vagy alumínium házbejárati ajtók 600 jelű motívummal, elegáns üvegezéssel, kontrasztos fekete kerettel újult meg. Az összes színben és dekorfelülettel kapható, el, és három-rétegű hőszigetelt üveggel, illetve az acélbetéten HB 38-2 nemesacél fogantyúval rendelkezik.

 

A ThermoSafe és ThermoCarbon házbejárati ajtók alapkivitelben, az opcionálisan rendelhető RC3 tanúsított biztonságú oldalelemekkel szintén elérhetők. Az ellenállási idő 5 perc!

 

Az automata zár mechanikus önreteszeléssel növeli a biztonságérzetet: ha az ajtó be van csukva, a retesz automatikusan kitolódik és bereteszeli az ajtót. A különösen biztonságosnak minősített ThermoSafe alumínium házbejárati ajtók fogantyúi integrált LED-es fénysorral rendelkeznek, ami a zár kényelmes megvilágítását szolgálja. A Hörmann termékfejlesztéseinél nagy hangsúlyt fektetett a megjelenésre is, így mind az ajtót, mind a kódkapcsolót elegancia jellemzi.

 

Felelősség a környezettel és a jövőben szemben

Az idei évtől a Hörmann energiaigényét teljes mértékben öko-áramból fedezi. Ugyanakkor számos további intézkedést is bevezet, amelyekkel kíméli az erőforrásokat és növeli a klímavédelmet. Ilyen például: gáz használata fűtőolaj helyett, kapcsolt energiatermelésű erőművek használata, CO2-semleges nyomtatás és postázás.

 

Címkék