Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ki kellett vonni a forgalomból egy kifestőt, mert színezés után Hitler-portré jelent meg benne

Ki kellett vonni a forgalomból egy kifestőt, mert színezés után Hitler-portré jelent meg benne

Ki kellett vonnia a forgalomból egy kifestőt a holland Kruidvat drogérialáncnak, mert egy gyerekeknek szánt kifestőjükben a számok szerint kiszínezett ábrán Adolf Hitler náci zsarnok portréja jelent meg - értesült a BBC hírportálja.    

    A holland kiskereskedelmi lánc bocsánatot kért a pórul járt vevőktől, azt állítván: tudtukon kívül árusították a hitleres kifestőt.


    A képen, melyet néhány gyerek ki is színezett, a barna egyenruhás Hitler náci üdvözlésre lendíti az egyik karját, a másikon horogkeresztes karszalagot visel.


    A Kruidvat közölte, hogy "mélységesen sajnálja, ami történt" és azonnal kivonta a terméket a forgalomból.


    A kifestő Indiában készült, ám azt nem tudni, hogy került bele a hitleres rajz.


    "Az a gyanúm, hogy a készítő kapott valahonnan egy hírességeket ábrázoló könyvet, abból választott ki párat és szerencsétlenségére ezek között volt a náci diktátor is. Talán nem ismert rá" - magyarázta a helyi lapoknak a Trifora kiadó szóvivője.


    Hozzátette, hogy a Kleuren op Code című kifestőben olyan jelentős történelmi alakok kaptak helyet, mint Nelson Mandela, Albert Einstein és Abraham Lincoln.


    "A körülmények szerencsétlen összjátékáról van szó. Ellenőriztük a fordítást, de nem néztük végig a rajzokat" - mondta a szóvivő.


    Csak akkor értesültek a hibáról, amikor a könyv a polcokra került és a megdöbbent szülők elkezdtek fotókat küldeni a kiadó közösségimédia-oldalaira.


    Egyik szülő a Hitler-rajzot posztolta, alá pedig ezt írta: "Szép a színezőtök!"


    Egy másik vevő egy szót írt: szégyen.


    A Kruidvat elmondta, csak fél napig árulták a kiadványt és azonnal levették a polcokról, ahogy a botrányra fény derült. A vevők visszakapják a füzet árát - ígérték.

Címkék