Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A spártai hősök is viselték - Casio G-Shock GD-X6900MC-3ER teszt

A spártai hősök is viselték  - Casio G-Shock GD-X6900MC-3ER teszt A spártai hősök is viselték  - Casio G-Shock GD-X6900MC-3ER teszt
  • 2017. 04. 12.

Évről, évre egyre népszerűbbek a Spartan Race névre keresztelt extrémf futóverseny magyarországi állomásai is.


A legutóbbi, veszprémi viadal előtt néhány nappal kaptam egy rövid üzenetet egy kedvesis merőstől - akivel ráadásul éveken keresztül eredményes munkakapcsolatban is voltunk.
"Szia István!

Te rendszeresen tesztelsz G-Shock órákat.

Kérdésem, hogy nem akarják teszteltetni a forgalmazók extrém sport körülmények között (Spartan Race) valamelyik dögös órájukat?

Ha igen, akkor én segíthetek benne, mert április 1-én indulok a veszprémi Spartan Race Sprint futamon."


Erre szokták azt mondani, hogy "lehetetlen", ugyanis a levél mindössze négy nappal a verseny előtt érkezett.
Vissza is írtam egyből, hogy értesítsem a feladót erről a tényről.

Közben persze a "kisördög" meg dolgozott és gondoltam, egy próbát csak megér, így Ákos levelét továbbítottam is Lacinak, aki a Casio órákat forgalmazó Fast Hungary munkatársa és - nem mellesleg - a G-Shock Hungary facebook oldal adminisztrátora.

Legnagyobb megdöbbenésemre annyit írt vissza Laci, hogy ha  keres néhány órán belül, akkor van megoldás, ha nem, akkor meg nincs...


Aztán alig fél órával később jelezte, hogy a cég tud adni egy Casio G-Shock GD-X6900MC-3ER típusú órát.

Miközben a leesett államat pakolgattam vissza, már írtam is Ákosnak, hogy van óra, illetve kezdtem szervezni, hogyan is jut el hozzá a kis szerkezet.

Két nappal később ez is megtörtént, így Ákos indulhatott az éles tesztelésre.


A Spartan Race versenyt nem vették áprilisi tréfaként és az  egész csapat sikerrel vette az akadályokat.
Ákos pedig az alábbiakat írta a terepszínű időmérőről:
"Az óra robosztusabb méretéhez mérten elég könnyű. A 7 km alatt egyszer sem éreztem, hogy nyomná, húzná le a kezem, fárasztó lenne a viselete.

Az akadályoknál sem zavart, pedig másztam (porban poros lett), másztam sárban (saras lett), ezek után lemostam a patakban,és a vizet is jól bírta. cheeky Sőt, úsztam is benne a 10 fokos vízben. Néha oda-oda vertem a mászások kúszások során, de karc sem keletkezett rajta.

Éles napfénynél, vagy árnyékos, fás területen a számlap nem túl jól látható, ilyenkor használni kell a világítást. Ez viszont nagyon egyszerű az előlapra szerelt, robosztus gombnak köszönhetően. A világítás bekapcsolásakor az élénk színben megjelenő számokat pedig könnyedén olvashatja le az ember a fentebb már említett körülmények között is.

A színe belepasszol a füves-bokros környezetbe. Az öltözőből például úgy hozták utánam, mert letettem a fűbe és nem vettem észre. wink Az ilyen típusú versenyeknél persze, jó lenne GPS vagy kilométer számlálás, mert a rendezők direkt nem írják ki.
Na, majd legközelebb hamarabb gondolkodunk... laugh"


Ákos,természetesen tolt néhány fotót is...

A G-Shock GD-X6900MC-3ER fontosabb funkciói: 


 

És, nézzük a legfontosabb paramétereket:

Márka Casio
Kollekció Casio G-Shock Premium
Csomagolás Casio díszdoboz
Garancia 2 év
Tok szélesség 53,9 mm
Tok hosszúság 57,5 mm
Tok vastagság 20,4 mm
Kinek férfi
Számlap színe többszínű
Tok anyaga műanyag
Az óra tokozása fokozottan ellenáll az ütésnek és a rázásnak.
Tok alakja kör
Szíj anyaga műanyag
Szíj színe többszínű
Vízállóság 200 m
Az óra 20 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, sőt vizisportokhoz is használható. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.
Dátum igen
Öröknaptár igen
Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.
Szerkezet kvarc
Stopper / kronográf igen
Ébresztő igen
Ébresztő szundi funkció igen
Az ébresztési időpont mellett a hónapot és a napot is megadhatja. Választhat havi, havonkénti vagy napi ébresztést esetleg dátum riasztást is. Az ébresztési időpont elérésekor az óra jelez.
Világítás igen
Visszaszámláló riasztás igen
Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. Visszaszámlálás közben az óra csippantással jelezheti a visszaszámlálás pillanatnyi állapotát ( 10, 5, 4, 3, 2, 1 perc elérésekor valamint az utolsó percben 50, 40, 30, 20, 10, 5, 4, 3, 2, 1 másodperc elérésekor csippant). A nulla elérésekor az óra hanggal jelez. Automatikus ismétlés is bekapcsolható, ekkor az óra a nulla elérésekor automatikusan újra indítja a visszaszámlálást.
Üveg ásványi üveg
Kijelzés típusa digitális
Extra funkciók Világidő, Ütésálló, Néma üzemmód, Yacht időzítő (automatikus ismétlés és hangjelzés), Szuper automata LED világítás