Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Toyota tesz a veszélyeztetett madárfajok megmentéséért

A Toyota tesz a veszélyeztetett madárfajok megmentéséért
B3V3Z3T3M

A BirdLife, a világ legnagyobb élővilág-védelmi társulása és a világ legzöldebbnek tartott autógyártója, a Toyota veszélyeztetett madárfajok megmentésé érdekében kötött együttműködést, amelynek keretében az autógyártó többek között két gépjármű biztosításával támogatja a szervezetet. A BirdLife South Africa ünnepélyes keretek között vette át új autóit a Toyota South Africa képviselőitől: a két vállalat közti együttműködést tovább erősítő járműátadásra a múlt héten került sor BirdLife szervezet johannesburgi székházában. A Toyota egy duplakabinos Hilux és egy Prius felajánlásával támogatja a BirdLife munkáját, aminek célja a biológiai sokféleség megőrzése.

 

A Toyota 2016-ban kötött öt évre szóló globális együttműködést a veszélyeztetett fajok védelmével foglalkozó BirdLife International szervezettel. A globális partneri kapcsolat keretében a Toyota vállalta, hogy tíz autóval segíti a BirdLife partnereit. A program első két járművét a Pronatura Sur (az állat- és növényvilággal, valamint az ökoszisztéma megóvásával foglalkozó szervezet) és a BirdLife South Africa kapta 2016-ban. A Toyota megítélése szerint a BirdLife szervezet és partnerei fontos szerepet játszanak az autógyártó Természetvédelmi Világszövetséggel (IUCN) ápolt, széles körű együttműködésén belül, amelynek célja, hogy minél részletesebb ismereteket szerezzenek a több mint 28 000 fajt fenyegető kihalás veszélyéről. A Vörös Listán szereplő fajok egy része létfontosságú élelmiszerforrásként szolgál az emberiség jelentős hányada számára.

A globális Toyota / BirdLife együttműködés támogatásaként a Toyota South Africa felvette a kapcsolatot a BirdLife dél-afrikai tagszervezetével, és ennek részeként támogatói szerződést kötöttek, amelynek keretében egy második járművet: egy Prius Hybridet is a szervezet rendelkezésére bocsátottak. A Toyota South Africa kulcsfontosságú partnerének tekinti a BirdLife South Africa szervezetet a vállalat maga számára felállított fenntarthatósági célkitűzéseinek megvalósításában.

 

A Toyota számára a környezet védelme túlmutat a CO2-kibocsátás mérséklésén. A biológiai sokszínűség megóvása ugyanolyan fontos annak érdekében, hogy a jövőben az emberek és a természet harmóniában tudjanak együtt élni.” – fogalmaz Kerry Roodt, a Toyota South Africa marketing kommunikációért felelős ügyvezető igazgatója. „Jövőképünk megegyezik a BirdLife South Africa célkitűzésével: olyan országra, olyan térségre vágyunk, ahol a természet és az emberek a mostaninál nagyobb harmóniában, egyenlőbb feltételek szerint, fenntarthatóan képesek együtt élni. Együttműködésünk, valamint az olyan projektek, mint az IUCN Vörös Lista védelme a hozzánk hasonló vállalatok számára az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy pozitív hatást gyakorolhassanak, és felhívják az alkalmazottak, az ügyfelek és minden érintett személy figyelmét a fenntartható erőforrás-gazdálkodás jelentőségére.”

 

A Toyota együttműködése a BirdLife szervezettel az egyik első azon számos, tervezett projekt közül, amelyet az autógyártó az önmaga számára megfogalmazott, Toyota Környezetvédelmi Kihívás 2050 elnevezésű célkitűzés keretében igyekszik biztosítani a fajok megmentését. A vállalat csak 2016-ban mintegy 1,2 millió dollárnyi forrást biztosított a Vörös Listás fajok támogatását célzó projektek számára. A BirdLife szervezettel kötött együttműködési megállapodás a Toyota Környezetvédelmi Kihívás 2050 hatodik pillérét támogatja. Ennek értelmében a természettel összhangban élő, jövőbeli társadalom megteremtése érdekében a Toyota globalizálni szeretné régóta futó környezetvédelmi ösztöndíj programját, valamint olyan szervezetekkel együttműködve szeretne környezetvédelmi projekteket útjukra indítani, amelyek globális szinten foglalkoznak ilyen tevékenységekkel.

 

Toyota Környezetvédelmi Kihívás 2050

A Toyota Környezetvédelmi Kihívás 2050 célja, hogy az autógyártó ne csupán zéró környezeti hatással bírjon, hanem pozitív egyenleggel támogassa a környezet védelmét. Ennek megvalósítása érdekében a vállalat szigorúan megfogalmazott kezdeményezéseket foganatosított, amelyek keretében a társadalommal közösen válik megvalósíthatóvá a fenntartható fejlődés. A 2050-re kitűzött környezetvédelmi kihívás hat alfeladatból áll:

  • Új Jármű Zéró CO2 Kibocsátási Kihívás: 2050-re a járművek CO2-kibocsátását 90 százalékkal kell csökkenteni a 2010-es szinthez képest.

  • Életciklus Zéró CO2 Kibocsátási Kihívás: nem csupán a járművek használata és gyártása során jelentkező CO2-kibocsátást kell nullára csökkenteni, de a nyersanyagok gyártásához, valamint a járművek élettartama végén szükségessé váló hulladékfelhasználáshoz és újrahasznosításhoz köthető emissziót is.

  • Gyártóüzem Zéró CO2 Kibocsátási Kihívás: a gyártási technológiák fejlesztése, valamint az új energiaforrások alkalmazása révén megvalósítani a zéró CO2-kibocsátású gyártást.

  • Minimális és Optimális Vízfelhasználás Kihívás: a gyártás során felhasznált vízmennyiség általános mérséklése, széles körű víztisztítás, majd a víz természetbe történő visszavezetése.

  • Újrahasznosítás Alapú Társadalom és Rendszerek Megteremtése Kihívás: az erőforrások kiaknázásának hatékonyságát javítva megvalósítható az ideális, újrahasznosításon alapuló társadalom.

  • A Természettel Harmóniában Élő Jövőbeli Társadalom Megteremtésének Kihívása: egy olyan társadalom megalkotása, amelyben az emberek és a természet harmóniában élhetnek egymással.

{gallery}

BirdLife South Africa

A BirdLife South Africa a BirdLife International helyi, nemzeti partnerszervezete. A BirdLife International a világ legnagyobb élővilág-védelmi társulása, amelyet világszerte több mint 120 BirdLife partner alkot, támogatóinak száma megközelíti a 11 milliót. A BirdLife South Africa Dél-Afrika legnagyobb nonprofit madárvédelmi szervezete, amely támogatói finanszírozás segítségével végzi létfontosságú természetvédelmi munkásságát.

 

Címkék