Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Honda Clarity Fuel Cell anagy szakítószilárdságú, kis tömegű karosszériaszerkezet világelső technológiai megoldásokra épül

A Honda Clarity Fuel Cell anagy szakítószilárdságú, kis tömegű karosszériaszerkezet világelső technológiai megoldásokra épül

 

  • A világon elsőként használt, 980MPa-osztályú acél vékony nyúlványoknál is rendkívüli merevséget garantál

  • A magaslamdba típusú acélból könnyeben formázhatók összetett alakzatok, mint a hagyományos 980 MPa-osztályúból

  • A karosszériaszerkezet javarészt alumíniumból, ultranagy szakítószilárdságú acélból és kompozitokból készül

  • Az ütközési energia felemésztéséről és a menetbiztonságól a Honda által kidolgozott Fejlett Kompatibilitású Karosszériaszerkezet legújabb generációja gondoskodik

{gallery}

A vadonatúj Honda Clarity Fuel Cell típusspecifikus, nagy szakítószilárdságú karosszériaszerkezetre épül. Robusztus utascellája rendkívül erős, 1500MPa-osztályú, melegen préselt acélból készül. Emellett a világon elsőként jutott szerephez az újonnan fejlesztett, magaslamdba típusú (angol neve: high lambda-type), 980MPa-osztályú acél, amit a kritikus helyeken használtak.

 

A magaslamdba típusú, 980MPa-osztályú acél éppoly' könnyen alakítható, mint az 590 vagy a 780 MPa-osztályú, de vékonyabb formában is rendkívül erős és merev. Ezek a vékony elemek számos ponton felfedezhetők a Clarity Fuel Cellnél, segítségükkel jelentős súlyt spóroltak meg a Honda mérnökei.

 

Az ultranagy szakítószilárdságú acél aránya jóval nagyobb, mint a hagyományos, belső égésű motorral felszerelt szedánok esetében. Amellett, hogy ezek sokkal erősebbek, mint az alacsonyabb szintű acélok, könnyebbek is, többek között ennek köszönhető, hogy a Clarity Fuel Cell körülbelül 15 százalékkal könnyebb a klasszikus autóknál.

 

Egy hasonló, ámde belső égésű motorral hajtott autónál az alumínium, az ultranagy szakítószilárdságú acél és a kompozit nagyjából a karosszériaszerkezet 29 százalékát teszi ki, ez az arány a Clarity Fuel Cellnél nem kevesebb, mint 55 százalék.

 

A hátsó lökhárító merevítésénél használt üvegszál-erősítésű műanyagot (GFRP) szintén elsőként alkalmazzák a világon erre a célra. Az orr-rész gyantalapú, alumíniumnyúlványokkal megerősített, hibrid struktúrát rejt, amihez 7000-es sorozatú, nagy szakítószilárdságú, alumíniumból készülő lökhárítómerevítőt társítottak.

 

Fejlett utasvédelem

Az ütközési energia felemésztéséről, illetve a menetbiztonságól a Honda által kidolgozott Fejlett Kompatibilitású Karosszériaszerkezet (Advanced Compatibility Engineering™, ACE™) legújabb generációja gondoskodik. Az ACE™ többek között nagy szakítószilárdságú acélelemekből épül fel, ezek emésztik fel, illetve vezetik el az ütközési energiát.

 

A hosszanti nyúlványokra épülő karosszériaszerkezet rendkívül ellenálló az ütközésekkel szemben. A váznyúlványok hálózata felemészti az ütközési energiát, továbbá elvezeti az utascella irányából, és kialakításának köszönhetően az ütközésben érintett másik járműre ható energiákat is mérsékeli.