Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Egyesült Államokban az ötödik bank ment csődbe az idén

Az Egyesült Államokban az ötödik bank ment csődbe az idén

Öt bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, annyi, mint tavaly egész évben. 

    Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapján szereplő adatok szerint két pénzintézet januárban, egy-egy márciusban, áprilisban és májusban húzta le a rolót. Januárban a New Jersey állambeli Harvest Community Bank és az illinoisi Seaway Bank and Trust Company, márciusban az Utah állambeli Proficio Bank, áprilisban a louisianai First NBC Bank, májusban pedig a wisconsini Guaranty Bank ment csődbe. 


    Tavaly összesen öt bank ment csődbe az Egyesült Államokban, ezzel a 2007 óta bezárt pénzintézetek száma közel ötszázra nőtt. Szeptemberben az Arkansas szövetségi államban bejegyzett Allied Bank, augusztusban a georgiai The Woodbury Banking Company, májusban a pennsylvaniai First CornerStone Bank, áprilisban a Tennessee állambeli Trust Company Bank, márciusban pedig a wisconsini North Milwaukee State Bank zárt be.


    2015-ben nyolc bank ment csődbe az Egyesült Államokban; 2014-ben még tizennyolc, egy évvel korábban pedig huszonnégy banknak kellett végleg bezárnia.


    A csődhullám hét éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. A 2007 vége óta csődbe jutott bankok száma csaknem ötszáz.


    A betéttulajdonosokat fejenként 250 ezer dollárig (mintegy 71 millió forint) biztosítja az amerikai betétbiztosítási alap.

Címkék