Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Arthur népszerű

Arthur népszerű
  • 2017. 05. 13.

ARTHUR KIRÁLY - A KARD LEGENDÁJA (16)

 

Főszereplők: Charlie Hunnam, Jude Law, Eric Bana,

Djimon Hounsou, David Beckham, Astrid Bergès-Frisbey.

Fényképezte: John Mathieson. Látvány: Gemma Jackson.

Írta: Joby Harold. Rendezte: Guy Ritchie

 

London mindig is London volt. A kora középkor Londoniumában is olyan fazonok, gengszterek, balekok, maffiózók és áldozatok rótták szűk és zsúfolt utcáit, mint manapság.

A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) sem más: ő és bandája a sötét mellékutcákban dolgozik, és nem ijed meg a saját árnyékától. Az ifjú és ambíciózus bandavezér nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben, de amikor egy sziklába döfött kardra talál, megpróbálja magával vinni. És sikerül neki.

Az Excalibur ereje alaposabban megváltoztatja az életét, mint eddig az összes környékbeli rendőrfelügyelő. Tagja lesz egy földalatti ellenálló csoportnak, és egy titokzatos bombázó, Guinevere (Astrid Bergès-Frisbey) irányítása mellett fokozatosan megérti, milyen varázslat rejtőzik új fegyverében. A kard nélkül semmi esélye, hogy egyesítse népét, és legyőzze a trónbitorló zsarnokot, Vortigernt (Jude Law).


 

Guy Ritchie, a legvagányabb angol gengszterfilmek rendezője, aki modernizálta Sherlock Holmes-t és megújította a régimódi kémfilmek műfaját, ismét különleges és emlékezetes figurákkal teli izgalmas, gyors, szellemes filmet készített – ezúttal a legnagyobb angol mítosz alapján.


 


 

Mozibemutató: 2017. május 11.

Eredeti cím: King Arthur: Legend of the Sword

Színes, szinkronizált angol-amerikai akció-vígjáték

Gyártó: Village Roadhsow Pictures, Warner Bros.

Játékidő: 126 perc

Korhatár: 16