Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az Egyesült Államokban egyelőre nem tudnak amerikai célpontok elleni kibertámadásról

Az Egyesült Államokban egyelőre nem tudnak amerikai célpontok elleni kibertámadásról

Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:
    Az Egyesült Államokban egyelőre nem tudnak arról, vannak-e amerikai érintettjei a pénteken kibontakozott, világszerte számos országot érintő nemzetközi kibertámadásnak.

    A The Wall Street Journal című napilap értesülései szerint az Egyesült Államokban egyelőre nem észleltek kibertámadásokat. Támadás kísérletéről azonban a vírusvédő szoftvereket gyártó egyik informatikai cég képviselője beszámolt.


    A lap - miután a hackerek a Microsoft Windows rendszerének sérülékenységét kihasználva intéznek támadásokat az informatikai rendszerek ellen - megszólaltatta a Microsoft szóvivőjét, aki azonban csak annyit mondott: tudják, mi zajlik, és tanulmányozzák a helyzetet.


    Az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Ügynöksége (NSA) nem kívánta kommentálni a történteket. 


    Az orosz informatikai cég, a Kaspersky Lab amerikai leányvállalatának képviselője a The Wall Street Journal megkeresésére leszögezte: jelenleg éppen Oroszország a legnagyobb elszenvedője a kibertámadásnak. 


    Jakub Kroustek, a víruselhárító szoftvereket forgalmazó Avast cég egyik vezető informatikusa viszont azt közölte: az Avast szoftverei pénteken 57 ezer behatolási kísérletet védtek ki.