Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Telek Patrik gokartról Swift versenyautóra váltott

Telek Patrik gokartról Swift versenyautóra váltott Telek Patrik gokartról Swift versenyautóra váltott Telek Patrik gokartról Swift versenyautóra váltott

Új területre nyit a Korda Racing

A hétvégén egy új versenysorozatban is versenyzőt indít a Korda Racing, ezúttal egy fiatal tehetség, a korábban gokartozásból ismert Telek Patrik részére biztosít támogatói segítségével versenyzési lehetőséget a Swift Cup Europe sorozatban. A 13 éves versenyző az ausztriai Red Bull Ringen megkezdi bajnoki évadát. Az immár több mint egy évtizede zajló bajnokság az elmúlt években számos fiatal tehetséget indított el autóversenyzői pályáján, elég talán Michelisz Norbert, vagy épp a kétszeres kamion Európa bajnok Kiss Norbert nevét megemlítenünk Telek Patrik (13) egy Suzuki Swift 1,3 versenyautóval próbálhatja ki magát a közel negyven autós mezőnyben, mely remek lehetőséget biztosít a nagyautós versenyzés tanulásához.

- Már gokartos éveiben is figyelemmel kísértük Patrik pályafutását – mondta Kora Erik csapatvezető- ezért is szerettünk volna lehetőséget biztosítani számára egy nagyautós bajnokságban, melyhez kiváló terep a Swift Cup Europe versenysorozat.

A hét futamból álló sorozat első állomása a Red Bull Ring, ahol a Truck Race betétfutamaként mutatkoznak be a Swift pilóták. Az évad további futamait a Salzburgringe, a Szlovákia Ringen, Imolában, a Hungaroringen és Brnoban rendezik.