Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Két sávon feloldották az útzárat a halálos buszbaleset helyszínén az M0-áson

Két sávon feloldották az útzárat a halálos buszbaleset helyszínén az M0-áson Két sávon feloldották az útzárat a halálos buszbaleset helyszínén az M0-áson

Két sávon feloldották az útzárat vasárnap este az M0-ás körgyűrű szigetszentmiklósi szakaszán, ahol déltájban egy szerb turistabusz pályakarbantartó teherautónak ütközött - tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A karambolban a buszsofőr meghalt, a mentők tizenkilenc embert vittek kórházba. A helyszínre kiérkeztek a szerb konzulátus miunkatársai is.

    Csámpai Attila, a katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta, hogy a körgyűrű 16-os kilométerénél, az M1-es autópálya felé vezető oldalon pályakarbantartó tehergépjármű permetezte az utat, mögötte a munkálatokra figyelmeztető teherjármű haladt. Abba rohant bele a turistabusz.

    Az autóút tisztításában négy pályakarbantartó vett részt, ők könnyebb sérüléseket szenvedtek - mondta a szóvivő. Csámpai Attila közlése szerint késő délután leemelték az útszéli betonkorlátról az oda felcsúszó teherautót.


    A szóvivő korábbi tájékoztatása szerint a buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak, a balesetben a buszvezető a helyszínen meghalt. 


    Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a helyszínre tíz mentőegységet riasztottak, közöttük egy mentőhelikoptert és egy mentőmotort is. Tizenkilenc embert vittek kórházba.


    Tájékoztatása szerint két férfi súlyosan megsérült, az egyiknek mellkas-sérülése, a másik combcsont- és medencetörése van. Mindkettejüket a Merényi Gusztáv kórházba vitték. Tizenhét ember az első vizsgálatok alapján könnyebben sérült meg a balesetben. A sérülteket a Merényibe, a Honvédkórházba és a Péterffy kórház traumatológiájára vitték - ismertette Győrfi Pál.


    A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az M0-ás autóút mellett, egy étteremben helyezték el ideiglenesen azokat, akiket a mentők nem szállítottak kórházba. Értük mentesítő busz érkezett Szerbiából.


    Késő délután megérkeztek az étteremhez a szerb konzulátus munkatársai, akik meglátogatják a kórházba vitt sérülteket is, hogy a balesetben érintett szerb állampolgároknak segítséget tudjanak nyújtani - fűzte hozzá a katasztrófavédelem szóvivője.