Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

iF formatervezés díjat nyert a Panasonic

iF formatervezés díjat nyert a Panasonic
  • 2017. 05. 18.

 

 

A Panasonic Etherea légkondicionáló, a CS-Z9TKEW, 2017-ben elnyerte az iF Design díjat, amelyet a világ egyik legjelentősebb dizájnversenye között tartanak számon. A rendkívül halk, energiahatékony és környezetbarát R32 hűtőközeggel működő elegáns berendezés többek között az alig húsz centiméteres vastagságával vívta ki a nemzetközi zsűri elismerését.

 

A nemzetközi zsűri 5500 terméket vizsgált és értékelt a tervezés minősége, a kialakítás, az anyagválasztás, az innováció mértéke, a környezetre gyakorolt hatások, a funkcionalitás, valamint ergonómiai szempontok alapján.

 

Az alig 20 centiméter széles inverter klímaberendezést kimondottan az európai piacra tervezték. A fogyasztói visszajelzések alapján ugyanis az európai emberek vékony légkondicionáló berendezésre vágynak, amely nem emelkedik ki túlzottan a falból. A készüléket lágy élek, letisztult matt felület és harmonikus megjelenés jellemezi, visszafogott eleganciája bármely helyiségben megállja a helyét.

 

Hatalmas eredménynek tartjuk, hogy a berendezésünk elnyerte ezt a rendkívül rangos elismerést. A Panasonicról köztudott, hogy élen jár a környezetbarát, innovatív megoldások tekintetében. Annak érdekében, hogy a mindössze 194 milliméter vastag klímaberendezés megszülethessen, a belső szerkezet is jelentős átalakításon esett át oly módon, hogy a tetszetős dizájn nem ment a hatékony és környezetbarát működés rovására” – mondta Kozák Tamás, a közép-kelet európai fűtés és hűtés üzletág vezetője.

 

A klímaberendezés kiemelkedően halkan működik (19 dB), így nem zavaró sem munka, sem pihenés közben. Az A+++ energiaosztályú besorolásnak köszönhetően, a Panasonic CS-Z9TKEW a lehető legkevesebb elektromos áram felhasználásával a lehető leghatékonyabban hűt és fűt. Ebben nagy szerepe van az ECONAVI csúcstechnológiájú érzékelőjének, amellyel akár 38 százalékos energiamegtakarítás érhető el. A rendszer precíz szabályozási görbék segítségével elemzi a helyiség körülményeit, és ennek megfelelően állítja be a hűtőteljesítményt. Ezen felül a légkondicionáló már a környezetbarát, 100 százalékos tisztaságú, ezért könnyen újrahasznosítható, R32 hűtőközeggel üzemel, minimalizálva a globális felmelegedére gyakorolt hatását. Fontos megemlíteni a hatékony légtisztító rendszert, amivel a nagyvárosi környezetben és az allergiaszezonban is nyugodtan élhetünk.

 

Az iF Design Díjról

Az International Forum Design 1953 óta szervezi meg az iF Design Awards nemzetközi dizájnversenyt. Idén 59 országból több mint 5500 terméket neveztek a versenyre, közülük 75 dizájninnovációja érdemelt ki elismerést. A nemzetközi zsűri a termékeket a tervezés minősége, a kialakítás, az anyagválasztás, az innováció mértéke, a környezetre gyakorolt hatások, a funkcionalitás, valamint ergonómiai szempontok szerint vizsgálja és értékeli. Az iF Design Awardot a világ három legjelentősebb dizájnversenye között tartják számon.

További információ:

Vig Mónika

monika.vig@uniomedia.com

 

 

 

 

A Panasonic-ról

A 2018-ban fennállásának századik évfordulóját ünneplő Panasonic vezető szerepet tölt be az elektronikai technológiák fejlesztésében. A vállalat sokrétű megoldást kínál ügyfelei számára, legyen szó fogyasztói elektronikáról, háztartási gépekről, autóiparról vagy vállalati megoldásokról. 1918-as alapítása óta a vállalat világcéggé nőtte ki magát, jelenleg világszerte 495 leányvállalattal és 91 társult vállalkozással működik. A legfrissebb üzleti eredmények szerint a konszolidált nettó árbevételük elérte a 61,711 milliárd eurót. A vállalat minden területen folyamatosan új értékek teremtésére törekszik, a technológiai fejlesztéseit arra használja, hogy jobb életet és fenntarthatóbb világot teremtsen a fogyasztói számára.

Tudjon meg többet a Panasonic-ról az alábbi linkre kattintva: http://www.panasonic.com/global

A Panasonic Fűtő és Hűtő Rendszereiről

A Panasonic légkondicionálói 1958 óta elérhetőek a piacon. A cég mára világszerte több mint 120 országba exportál és 200 millió legyártott kompresszorral, a légkondicionáló szektor egyik vezetőjévé vált. A Panasonic négy kategóriában kínál innovatív megoldásokat, a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére. A Panasonic különös figyelmet fordít a magas minőségű megoldásokra, amit a jól átgondolt dizájnnal és az egészséges levegő garanciájával biztosít. Mindezt az hatékony energiafelhasználás legszigorúbb szabályai betartása mellett teszi, a környezetre gyakorolt káros hatások és a zajkibocsátás csökkentésével.

 

 

Címkék