Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Toyota okostelefonos alkalmazása már képes mosdót is keresni felhasználója számára

A Toyota okostelefonos alkalmazása már képes mosdót is keresni felhasználója számára

Ma már természetes, hogy a modern navigációs rendszerek megmutatják, hol találunk parkolót, éttermet, töltőállomást. A Toyota új fejlesztése azonban a létező legsürgetőbb esetekben is megbízható támogatást nyújt.

A Toyota Motor Corporation május közepén indította útjára azt a szolgáltatását, amely az autópálya-pihenőkben, városi utcákon és közintézményekben rendelkezésre álló, nyilvános illemhelyekről nyújt részletes tájékoztatást a felhasználóknak, valamint természetesen útbaigazítást is ad.

Az okostelefonos alkalmazás adatbázisában mintegy 19 ezer helyszín szerepel, azok pontos leírásával, nyitva tartásával, megközelíthetőségével egyetemben. Ennél is fontosabb, hogy a fejlesztők olyan információkat is lajstromba vettek, amelyek lehetővé teszik a kerekesszékes, fogyatékkal élő, kisgyermekkel utazó, időskorú vagy egyéb okokból különleges igényű autósok számára, hogy a szükségleteiknek megfelelő mosdót találjanak.

{gallery}

A szolgáltatás pontosan úgy működik, mint bármely POI (azaz közérdeklődésre számot tartó, hasznos hely) adatbázis: folyamatosan megjeleníti a térképen a felhasználó közelében található mosdókat, olyan fontos kiegészítő információkkal egyetemben, mint a mozgássérült parkolóhelyek száma, az akadálymentesség foka, a pelenkázó asztalok rendelkezésre állása, vagy a kapaszkodók és egyéb segédelemek jellege.

Az egyelőre kizárólag Japánban elérhető alkalmazás az elmúlt két évben három prefektúrában volt elérhető, most pedig a teljes országra kiterjesztették. Az applikáció ingyenesen letölthető és használható Android és iOS operációs rendszerű készülékekre.

A Toyota a jövőben további olyan okostelefonos alkalmazások fejlesztését tervezi, amelyek még tartalmasabbá, kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik ügyfeleik mobilitás alapú életét.

Címkék