Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Rangos nemzetközi kitüntetés a magyar világító virágnak

Rangos nemzetközi kitüntetés a magyar világító virágnak

Idén tavasszal óriási sikert értek el az egyik legnagyobb és legelismertebb nemzetközi design versenyen, az A' Design Award-on a Kun Richárd, a viaFlora Csoport projektvezetője által megalkotott világító virágok, amelyek flAVATAR fantázianéven kaphatóak idehaza is. A védjegy oltalom alatt álló, hazai növénykülönlegesség bronz díjat kapott a világ legjobb világító design-nal rendelkező termékeit rangsoroló kategóriában.

 

A 2010-ben alapított rangos nemzetközi designversenyre, az A' Design Award & Competition-re idén is több ezer pályamű érkezett a világ minden pontjáról. A szakértői értékelések után az akadémikusokból, különböző iparágakat képviselő elismert szakemberekből és véleményvezér újságírókból álló zsűri választotta ki a legjobb pályázókat minden kategóriában. Ennek a folyamatnak a végén a Lighting Design projektek közt jelölt flAVATAR a bronz díjat kapta meg. Ez azt jelenti, hogy a magyarok által megalkotott világító virág az egyik legszínvonalasabb világító design koncepcióval rendelkező termék az egész világon.

 

„A hazai és nemzetközi virágkereskedelemben nagyon kevés az új innováció. Főleg amiatt, hogy ennek az iparágnak korlátozottak a fejlesztési lehetőségei. Egy olyan új típusú virág, mint a flAVATAR, viszont többek közt akkor tud igazán érvényesülni a piacon, ha díjakat, elismeréseket kap. Az A' Design Award óriási elismerés a számunkra, amellyel példát is mutathatunk a virágszakmának, miután a flAVATAR fejlesztésekor maximálisan figyelembe vettük a természet szabályait és olyan virágkülönlegességet hoztunk létre, amely a környezetünket gazdagítja.” – hangsúlyozta Kun Richárd a díj átvételekor.

 

A szakember hozzátette reméli, hogy az A' Design Award hozzásegíti a viaFlora Csoportot ahhoz, hogy a világító virágokat még több helyen hozzák forgalomba. A flAVATAR jelenleg a magyar piac mellett számos európai és az unión kívüli országban is kapható.

 

Bővebb információk a www.flavatar.hu oldalon találhatóak a világító virágokról.

 

Címkék