Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Gyerekeknek indul karitatív vitorlásverseny-sorozat

Gyerekeknek indul karitatív vitorlásverseny-sorozat

Balatonakarattyán a Kerekes Regattával kezdődik meg szombaton a LáriFári Alapítvány által szervezett, nehéz élethelyzetben lévő gyermekeknek szóló karitatív vitorlásverseny-sorozat. 

    A rendezvény helyszíne a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központja, a résztvevő hajók egyike a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred Baja nevű aknamentesítő naszádja lesz.


    A MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hagyományteremtő szándékkal elindított kezdeményezés célja, hogy versenyprogramok segítségével, élményterápiás céllal, a lelki rehabilitációt elősegítve egész napos kikapcsolódást biztosítson a bármely okból nehéz élethelyzetben lévő gyermekek és családtagjaik részére. 


    Az ötödik alkalommal megrendezett eseménysorozat fővédnöke Litkey Farkas, tizenkétszeres Kékszalag-győztes, világbajnok vitorlázó.


    A versenysorozat programja szombaton Balatonakarattyán már délelőtt elkezdődik, a vitorlásverseny mellett a kikötőben változatos parti programokkal, kreatív foglalkozásokkal, játékokkal várják az érdeklődőket - olvasható a közleményben.

Címkék