Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ismét városligeti gyereknapot rendez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Ismét városligeti gyereknapot rendez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Nagykövetségek és kulturális intézetek bemutatóival, interaktív pénzügyi fejtörőkkel, ingyenes orvosi szűrésekkel, játékos programokkal várja a gyerekeket és a családokat szombaton és vasárnap a Városligetben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata ingyenes gyereknapi rendezvénye.

    A programsorozatot bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes elmondta: a 27. éve megrendezett gyereknapi rendezvény egyike azon kulturális értékeket közvetítő programoknak, melyeket a fővárosi önkormányzat anyagilag és segítő munkaerő biztosításával is támogat. A tavalyi programsorozatra mintegy 400 ezer gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe. 


    A gyereknapon a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik színvonalas kulturális programon vehetnek részt a közhasznú szervezet munkájának köszönhetően. 


    Idén több mint 500 nehéz sorsú magyarországi és határon túli gyereket hívnak meg külön a rendezvényre, utaztatásukat és ellátásukat az NGYSZ vállalta - emelte ki Edvi Péter, a szolgálat elnöke. 


    A Városligetbe kilátogat az NGYSZ fogászati busza, amelyen a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati vizsgálatot végeznek el a gyerekeken. Tavaly mintegy 800 gyereket tudtak megvizsgálni két nap alatt.


    A gyerekeket interaktív pénzügyi játékokkal, fejtörőkkel és nyereményjátékokkal várja az OTP Bank Kalandparkja, a MobileKids sátorban pedig KRESZ-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal hívják fel a legkisebbek, a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedési magatartásformákra. A biztonságos internethasználatot népszerűsítő számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal szolgál a Biztonságos Internet Sátor. 


    Vasárnap a Napozóréten a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek mutatkoznak be a Nemzetek utcáján: 38 ország, köztük például India, Indonézia, Japán, Norvégia képviselete, valamint az Európai Bizottság képviselete és az Országgyűlés várja az érdeklődőket színes programokkal. 


    A Magyar Honvédség katonairendész-bemutatóval, előadásokkal, fegyver- és harckocsi-bemutatókkal fogadja a családokat. A jó hangulatról zenei fellépők, bohócok, táncbemutatók is gondoskodnak a gyereknapi programsorozat két színpadán. 


    A részletes gyereknapi program a www.gyermekmento.hu  oldalon is megtekinthető.

Címkék