Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

1353 a gyermekekért

1353 a gyermekekért

A gyűjtés célja, hogy egész évben segíthessék a rászoruló gyermekeket

 

Gyermekek százainak szervezett a napokban élménygazdag programokat országszerte az Ökumenikus Segélyszervezet. A gyermeknapi programok kapcsolódnak a május elejétől meghirdetett a Felhőtlen gyermekkor kampányhoz, melynek keretében mintegy 1500 gyermek támogatásához gyűjtenek adományokat a 1353-as adományvonalon. 

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyermekeket segítő központjai mindenhol vidám közösségi programokkal készültek az idei gyermeknapra. Miskolctól, Szendrőn, Szolnokon és Orosházán át, Kastélyosdombóig számos helyszínen szerveztek játékos foglalkozást, illetve kirándulásokat rászoruló gyermekek számára. A legtöbb résztvevőt vonzó programra Csepelen került sor, ahol a több mint 100 fős gyereksereg többállomásos csapatjátékos vetélkedőn mérte össze tudását. A játékokhoz itt több ismert önkéntes is csatlakozott, köztük Wolf Kati, Vastag Csaba és Szabados Ági és Rátonyi Kriszta. A program keretében a résztvevők kék lufival a kézben látványos élőképpel formálták meg a 1353-as adományvonal számjegyeit, így hívva minél többeket összefogásra a gyermekekért.

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint 1500 hátrányos helyzetű gyermeket támogat rendszeresen családok átmeneti otthonain és krízisközpontjain keresztül. A karitatív szervezet egész évben jelentős erőforrásokat fordít a családjuk egzisztenciális gondjai miatt hátrányt szenvedő gyermekek segítésére: pszichológusok és fejlesztő szakemberek segítik a gyermekek szegénység okozta hátrányainak leküzdését, a felzárkózást.
 

A segélyszervezet a mai gyermeknap alkalmával arra biztat, hogy minél többen gondoljanak egy telefonhívás erejéig a nehéz sorsú gyermekekre. A 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forintot lehet adományozni.

 

Az adománygyűjtéshez az alábbi módokon is lehet csatlakozni:

  • a Tesco áruházak pénztárainál kihelyezett 250 forintos kupon megvásárlásával május végéig;
  • segelyszervezet.hu oldalon online egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni;
  • Átutalással vagy csekkbefizetéssel a következő számlaszámon: 11705008-20464565.

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: Felhőtlen gyermekkor. Köszönjük!

Címkék