Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Országossá nőtt a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program

Országossá nőtt a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! program
B3V3Z3T3M

Május 30-án kezdődött a fogyatékossággal élő emberek álomnapja


Idén május 30-án sajtótájékoztatókat tartottak Budapesten és több vidéki helyszínen. Ezt követően válthatták valóra álmaikat a fogyatékossággal élők, és nyerhettek bepillantást álommunkájukba., A különleges nyílt napok a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! eseménysorozat keretében valósították meg. Idén több mint 220 résztvevő és ugyanennyi munkáltató vesz részt a programban.

{gallery}

A Neked MUNKA, Nekem ÁLOM! a Salva Vita Alapítvány kezdeményezése, mely azoknak a fogyatékossággal élő embereknek szól, akik szeretnék kipróbálni álmaik munkáját és azoknak a nyitott munkáltatóknak, akik szívesen adnának nekik lehetőséget erre. A program Írországból indult a "Job Shadow Day" keretében, célja, hogy egy napra összehozza a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresőket a fogadásukra nyitott vállalatokkal, cégekkel.

A program 2015-ben indult Budapesten, majd 2016-ban hat városban vált ismerté, így az elmúlt két évben közel 60 fogyatékos ember és csaknem ugyanennyi munkáltató kapcsolódott be a programba. Idén a főváros mellett 13 civil szervezet közreműködésével 19 vidéki helyszínen több mint 220 résztvevővel rendezik meg a nyílt napot. Meggyőződésünk, hogy az integráció és a befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják és ezt hivatott elősegíteni a Neked MUNKA, nekem ÁLOM! kezdeményezés.” – mondta el Vég Katalin az alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az eseménysorozat május végén indult, és június 2-ig kerül sor a nyílt napokra országszerte több helyszínen. Idén is számos érdekes munkát lehet kipróbálni, többek között lovasterapeuta, orgonaépítő, csecsemőgondozó munkájába is bepillantást nyerhetnek a jelentkezők. A fogadóhelyek között szerepel a Magyar Tudományos Akadémia, az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikája, illetve a Nemzeti Színház is. A programba bekapcsolódó munkáltatók esetében nem csak a cég mutatkozik be a fogyatékossággal élő embereknek, hanem egy-egy konkrét munkakört ellátó munkavállaló alkalmazott is. A cégek képviselői fogadják a fogyatékossággal élő munkavállalókat, míg a résztvevők nyomon követhetik a fogadó munkavállalójának egy napját.

Mindamellett, hogy betekintést nyerhettem az MR vizsgálatok eredményének kiértékelésébe, nagyon sok információt kaptam a képalkotó eljárások módszertanáról és eszköztáráról, büszkeséggel töltött el, hogy a neurológiai tudásom révén ötletekkel adhattam a meglévő vizsgálati eljárások fejlesztését illetően.” - mesélte Nyerges Andrea a program résztvevője, az ELTE Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék hallgatója.

A Neked MUNKA, nekem ÁLOM kezdeményezés újabb mérföldkövet jelent a fogyatékossággal élő emberek támogatásában és elfogadásában. A szervezők célja, hogy a kezdeményezés elősegítse a fogyatékossággal élők elhelyezkedését. hogy egyre többen tudjanak közülük a nyílt munkaerő-piacon elhelyezkedni.

További információ a program részleteiről: http://nekedmunka.hu

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatja.

 

Címkék