Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Honda Connect új generációja még könnyebben kezelhető és tudása is nagyobb

A Honda Connect új generációja még könnyebben kezelhető és tudása is nagyobb

 

 

  • Új, hétcolos Advanced Touch IPS kijelző
  • Teljes okostelefon-integráció az Apple CarPlay®- és Android Auto-kompatibilis készülékek számára*
  • A letölthető alkalmazások között térképek, sőt üzenetküldő- és zenelejátszó-programok is szerepelnek

 

{gallery}

Hogy az autóban eltöltött idő a lehető legjobb hangulatban teljen, a Honda a legújabb szórakoztatóelektronikai és információs rendszert építette a Civicbe. Az intuitívan kezelhető Honda Connect tucatnyi szolgáltatással jár az utazók kedvében, többek között Apple CarPlay és Android Auto kapcsolat kiépítésére is alkalmas.

 

A rendszer kimagasló teljesítményét, biztos futását és gyorsaságát négymagos Nvidia Tegra 3 processzor garantálja. Ezt sok alkalmazás párhuzamos futtatására, ultragyors internetböngészésre és briliáns grafikai megjelenítésre tervezték, tökéletesen illik tehát a hétcolos TFT-LCD érintőképernyőhöz, ami tűéles képével és élénk színeivel hívja fel magára a figyelmet.

 

További pozitívum, hogy a Honda Connect az Apple CarPlay-jel és az Android Autóval is képes együttműködni, így mindkét nagy gyártó telefonjai használhatók a Civicben.

 

Az Apple CarPlay integrálásával lehetővé vált, hogy az iPhone funkciói az autó beépített képernyőin keresztül is kihasználhatók legyenek, így még kényelmesebb és élvezetesebb lett a Civic használata. Segítségével a vezető iránymutatást kérhet, hívásokat indíthat, üzenetek küldhet, illetve fogadhat, és természetesen zenét is hallgathat, mindezt úgy, hogy Sirinek ad hangutasításokat. A CarPlay nemcsak a telefonáláshoz, üzenetküldéshez, navigációhoz  és zenehallgatáshoz kapcsolódó alkalmazásokat képes kezelni, hanem egyéb - harmadik féltől származó - programokat is, ehhez azonban iOS 8.4-re vagy annál újabb firmware-re van szükség, és alapelvárás, hogy iPhone 5, 6 vagy 7 kapcsolódjék a fedélzeti rendszerhez.

 

Az Android Auto szoftvert úgy tervezték, hogy egyszerű, intuitív utasítások révén legyenek kezelhetők a különféle Android operációs rendszerrel működő okostelefonok. A különleges app érintőképernyővel és hangutasításokkal is irányítható, minimális időre vonja el tehát a figyelmet a vezetésről. Az Android Auto működéséhez Android 5.0 vagy újabb firmware szükséges. A program a Google Maps és Google Now mellett az üzenetküldés, valamint a zenehallgatás funkcióit is képes elérni, sőt egyéb programok kezelését is lehetővé teszi.

A hétcolos Honda Connect érintőképernyő immáron az In-Place-Switching (IPS) funkciót is magáénak tudhatja. Ez páratlan képminőséget, pontos, folyamatos színmegjelenítést, valamint kiváló kontrasztátfogó-képességet szavatol, és tulajdonképpen minden irányból gond nélkül leolvasható (akár 2 fokos szögből is), így az utasok is jól láthatják.

 

Most először a Honda Connect a légkondicionáló kezelésére is alkalmas, még kevesebb gomb tarkítja tehát az egyszerű, letisztult középkonzolt.

 

A Honda Connect gyors hozzáférést biztosít különböző internet alapú szolgáltatásokhoz, mint példásul a világháló böngészése, valósidejű hírek, forgalmi információk, időjárás-jelentések, internetes rádiók, zenestreamek lejátszására. A rendszer funkciói természetesen bővíthetők, további szoftvereket a Honda App Centre-ből tölthet le a tulajdonos. Gyárilag telepített szoftverei mellé további alkalmazások is letölthetők a Honda App Centre-ből, ezáltal a vezető igényeire szabható a berendezés. Az Aha hasznos, érdekes helyszínek (POI - Point of Interest) keresésére is alkalmas, gyorsan megtalálhatók tehát a közeli éttermek, hotelek stb.

 

Az érintőképernyőről a menetadatok is leolvashatók (pl. megtett kilométerek száma, üzemanyag-fogyasztás stb.), és – felszereltségtől függően - itt jelenik meg a tolatókamera képe is.

 

A Honda Connecthez extraként megvásárolható, műholdas Garmin navigációs rendszer is rendelhető, méghozzá előre letöltött térképekkel, fotóalapú kereszteződésmegjelenítéssel, sávokra vonatkozó útmutatással, valós idejű forgalmi információval, háromdimenziós épület- és domborzatrajzokkal, valamint Eco Routing szolgáltatással. A térképek öt éven át ingyenesen frissíthetők, ami egyedülálló ajánlat a Honda részéről.

 

Felszereltségtől függően kétféle hangszórórendszer is elérhető a Civichez, egy nyolchangszórós, 180 wattos vagy egy 11 hangszórós, 449 wattos berendezés.

 

*Az Apple CarPlay és Android Auto szolgáltatások a sajtóanyag kiadásakor Magyarországon még nem elérhető.