Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Tehetségkutató tábor és fesztivál gyerekeknek Kapolcson

Tehetségkutató tábor és fesztivál gyerekeknek Kapolcson

Hagyományteremtő szándékkal rendeznek gyerekeknek tehetségkutató tábort és művészeti minifesztivált június 17. és 25. között Kapolcson.

    Június közepétől Kapolcs a gyerekekről szól gyerekeknek - hangsúlyozta Márta István, a Művészetek Völgye alapítója az M1 aktuális csatorna keddi adásában. Hozzátette, hogy a június 17-től 22-ig megrendezendő, általános iskolásoknak szóló hatnapos tehetségkutató, tehetségfejlesztő táborban lesz népművészet, tánc, zene a Hagyományok Háza vezetésével, színházi szekció Végh Ildikó, a Katona József Színház dramaturgjának vezetésével, de lesz kamarazene és fúvószene, valamint Szirtes Edina Mókus hegedűművész, zeneszerző vezetésével egy vonós-improvizációs szekció is. Ezen kívül a kapolcsi gyerekeknek kézműves tábort tartanak, a Hello Wood junior tábort tart majd, de lesz médiatábor is. 


    Felhívta a figyelmet arra, hogy a kamarazene és a színházi szekcióba várják még a résztvevők jelentkezését.


    A tábor témája a tehetséggondozás lesz. "Itt megadjuk a lehetőséget arra, hogy a különféle szekciók együtt dolgozhassanak" - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy esténként a Falumalomban a színpadon adhatják majd egymásnak a gyerekek a napközben megszerezett tapasztalataikat. 


    A június 23. és 25. között megrendezendő művészeti minifesztivál a gyerekeknek és a családoknak szól. Fellépnek a Fölszállott a páva felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és délvidéki résztvevői, Vidnyánszky Attila rendezésében a Nemzeti Színház előadja a János vitéz című produkcióját, a Muzsikás Együttes három napon át lesz jelen koncertekkel és hangszerbemutatókkal, az Amadinda Ütőegyüttes kirándulás közben ad minikoncerteket, de jelen lesz a Kolibri és a Karzat Színház, Érdi Tamás zongoraművész, a Forrás Táncegyüttes, a Kaláka pedig június 19-én csatlakozik a tábor oktatási programjához - mondta el Márta István.

Címkék