Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

PIROmán lettem - AreoX PIRO Gimball stabilizátor teszt

PIROmán lettem - AreoX PIRO Gimball stabilizátor teszt PIROmán lettem - AreoX PIRO Gimball stabilizátor teszt
  • 2017. 06. 06.

Alig két hónappal ezelőtt az emaki.hu tulajdonosa egy nemzetközi kiállításról hazatérve mutatott nekem egy kütyüt, amit leginkább a DJI Osmojához lehetett hasonlítani.
Egy olyan gimballallt mutatott, amelyik nem rendelkezik saját kamerával (a népszerű Osmoból is van ilyen). Azt vagy egy okostelefonnal, vagy mondjuk egy Lamax (vagy egyéb) akciókamerával tudjuk helyettesíteni.

Az akkori, első találkozáskor beleszerettem a kicsikébe, és nagyon vártam a pillanatot, amikor eljut hozzám tesztelésre (mert teszt a leke mindennek) az AreoX PIRO Gimball stabilizátor.

Ez a pillanat a múlt hét elején jött el és alig fél órával azután, hogy a kezembe vehettem a PIRO-t, már el is készültek az első felvételek - 'melyeket a facebookon, illetve a Youtube-on osztottam meg...


Meg kell jegyezni, hogy már elsőre igazi szerelemmé lett a PIRO, ugyanis nagyon könnyen kezelhető, a telefonra letöltött applikáció egyszerűen átlátható és szintén könnyedén navigálható.
Az, hogy az eszköz sokkal, de sokkal könnyebb, mint amire a méretei alapján számítanánk, csak hab a tortán.

Másnap délelőtt jött a tesztelés folytatása és egy újabb sajtóesemény, amikor is egy kettévágott motort forgattam a PIRO-val és a HTC telefonnal...

...illetve, helyzetet jelentettem a sajtóesemény helyszíne közvetlen közeléből...

Majd, ugyanezen a rendezvényen "átmentem lámpagyári munkásba" és fantasztikus kézügyességemet, illetve összeszerelési tudásomat, továbbá nem annyira összeszedett gondolataimat is a PIRO-ra rögzített telefon örökíthette meg...

Még ugyanezen a napon megpróbáltam megmutatni kívülről is, hogyan dolgozik a PIRO - egy CAT S60 telefon segítségével...

...majd a gimballra rögzített telcsi képeit is közzétettem - Mirkó kutyával a főszerepben.  :-D


A PIROval ismerkedve percről-percre szebb, finomabb mozgásokat sajátítottam el.
Ez persze köszönhető  annak is, hogy a HTC telefont és a PIROt a gimballon teljesen kiegyensúlyoztam, így a szerkezetnek sokkal könnyebben ment a munka.

A kütyüre mindenütt rácsodálkoztak, amerre csak használtam.
A tesztelés során, alig két nap alatt olyan történt meg, amire korábban soha nem számítottam. Három vlogger (#miafaszazablogger) is komolyan érdeklődött a PIROval kapcsolatban.
Sikerült őket felvilágosítanom, hogy mi is az a kütyü, amit épp a kezemben tartok és, hogy mire is jó - mire nagy tervekkel haladtak tovább az első pogácsás tálig...

Pedig a PIRO arra is képes,hogy a 8 ezer "miliamperes" akkumulátora powerbankként üzemeljen és akár a telefonunkat/akciókameránkat is töltse a forgatás/fotózás közben.

A heti programba egy Peugeot Expert teszt (elvégre, egyszer már láttam autót)...

...egy Sztráda Rádió "Infovilág" című műsorában elejtett rövidke bemutató/magyarázat......egy Pál utcai fiúk koncert, a Budapest Parkban...

...egy balatoni kiruccanás...

...és egy Lada Vesta teszt is belefért.A PIRO természetesen nem csupán videók, hanem fotók elkészítésében is nagy segítségünkre lehet.
A fénykép üzemmódban van egy olyan lehetőség is, amikor 9 képet készít az eszköz segítségével a telefonunk (3 sor x 3 oszlop), majd ezeket a képeket egybe fűzi - és így kapunk egy igen nagy látószögű fotót.
De természetesen 180-, illetve a 360 fokos mezőben is képes az eszköz a környezet rögzítésére.
A fotó módnál igazi segítség a tartozékként a hordtáskában található kis talp, amire rögzítve a PIRO-t, az fixen megáll.

Az AreoX PIRO Gimball stabilizátorról a hivatalos ismertető első sorában azt olvashatjuk, hogy  "Bloggerek és Vloggerek álma, elérhető áron!"
Igen, ez így van!

Mert tényleg hatalmas segítség lehet a #videólyutyuberbloggervloggerbéláknak egy ilyen gimball, ugyanis a telefon/akciókamera mozgását kiegyenesíti, a felesleges rángatásokat pedig teljesen elsimítja ez a három motorral rendelkező giroszkópos okos kis kütyü.
De nem csupán a senkiházi bloggerek és vloggerek vehetik hasznát a PIROnak, hanem az igazi filmes szakemberek is.
Mert ez a szerkezet az olyan embereknek is hatalmas segítséget nyújt, akik igazi tartalmat gyártanak!

{gallery}

Arról, hogy még mire képes a PIRO, a modell hivatalos hazai honlapján érhettek el információt/specifikációt.