Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ismét magyar időszaki győztes a nemzetközi fotópályázaton

Ismét magyar időszaki győztes a nemzetközi fotópályázaton
B3V3Z3T3M

Már csak három hétig lehet képet küldeni gyönyörű világunkról

 

A véghajrájához közeledő CEWE „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” európai fotópályázaton most Dudás Ágnes Úszómedence című képét emelték ki az építészet kategóriában.

 

Minden várakozást túlszárnyal az idei CEWE „Our world is beautiful – Gyönyörű világunk” európai fotópályázat, hiszen 23 országból már több mint 110 ezer kép érkezett be a megmérettetésre.

Érdekes, hogy a június 30-án záruló verseny egyes kategóriáiba – ilyen például a sport, valamint a közlekedés és infrastruktúra – jóval kevesebb fotót küldtek be a résztvevők, holott a világ szépségét talán nem olyan nehéz megfogni e témákban sem. Míg ezekben jelenleg valamivel több mint 3 ezer, illetve 6 ezer pályázat került benyújtásra, addig a legnépszerűbb természet kategóriában mintegy 42 ezer fotó található, melyet a tájak (27 ezer), emberek (22 ezer) és az építészet (15 ezer) követ.

Az utóbbiban havi győztesként emelték ki honfitársunk, Dudás Ágnes Úszómedence című alkotását, amely egy budapesti uszoda csodás, csendes szimmetriáját mutatja be.

A pályázási szakasz után a szakmai zsűri összesen 33 millió forint értékben oszt ki elismeréseket, melyből a kategóriagyőztesek – akik között a korábbi években mindig volt magyar pályázó – 1,5-1,5 milliós díjra számíthatnak.

Még több csodás fotó a pályázatból: https://www.youtube.com/watch?v=h1gQN3c72K0&t=2s

A pályázat részletei itt elérhetők: http://palyazat.fotokonyv.hu/beautiful-world-2016

Címkék