Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

SuperSpecial és tizenkét gyorsasági a két nap során

SuperSpecial és tizenkét gyorsasági a két nap során

Amióta visszakerült a sportág vérkeringésébe, a hétvégi lesz a negyedik Székesfehérvár-rali, melyen 12 gyorsasági szakasz mellett idén is megrendezik a belvárosi SuperSpecial etapot.

    Az országos bajnokság negyedik futamának szerdai sajtótájékoztatóján Lakatos Róbert, a verseny főszervezője kiemelte a környezetvédelem fontosságát, hiszen a két nap során több szakasz környezetvédelmi- vagy Natura 2000-es területen halad majd át. A program szerint a rali mezőnye a székesfehérvári SuperSpecial szakasz mellett Kincsesbánya, Árkipuszta, Bakonycsernye, Csákberény, Nagyveleg és Pusztavám környékén méri össze tudását.


    A szervizpark új helyszínen, a Jüllich Glas területén (Holland fasor 5.) várja az érdeklődőket.


    A bajnokságot vezető Herczig Norberték korábban kétszer is győztek Székesfehérváron, 2016-ban ráadásul ott ünnepelhették az abszolút magyar bajnoki címet is. A versenyző szerdán elmondta, idén biztosan nem itt szerzik meg a bajnoki címet, mivel a bajnokság szorosabb, illetve korábban van a Székesfehérvár-rali mint egy éve. Herczigék jelenleg 16 pont előnnyel vezetik a bajnokságot, s mint ezúttal megjegyezte, ez azt jelenti, hogy nem nekik kell "sietniük".


    A címvédő kemény csatára számít, nemcsak Hadik Andrással vagy Vincze Ferenccel, hanem a többi R5-ös autóval szereplő versenyzőkkel is. Hozzátette, örül, hogy régi pályák kerültek vissza a versenybe, főleg a kincsesbányait emelte ki.


    A Székesfehérvár-rali első szakasza szombaton 12.55 órakor rajtol. A célceremónia pedig vasárnap háromnegyed öt körül kezdődik Székesfehérváron.

Címkék