Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vízkék mozdony a 17. FINA Világbajnokság tiszteletére

Vízkék mozdony a 17. FINA Világbajnokság tiszteletére
  • 2017. 06. 12.

A MÁV-START Zrt és a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. a Vizes VB-hez kapcsolódó együttműködésük eredményeként, ma bemutatták a 17. FINA Világbajnokság arculati elemeivel felmatricázott mozdonyt. Az alkalom alkalmából felszólal: Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, Szántó Éva, a BP2017 Kft. ügyvezető igazgatója, Risztov Éva, olimpiai bajnok magyar úszó, Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok és világbajnok magyar vízilabdázó. Csépke András, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója az M1 csatornának nyilatkozva emlékeztetett rá, hogy számos történelmi esemény - például az Aranycsapat londoni 6:3-as győzelme - tiszteletére készültek már hasonló módon.

{gallery}

  "Hagyománnyá vált, hogy például jeles események évfordulóján olyan hordozófelületet keresnek, ami a lehető leggyorsabban eljut az ország legtávolabbi pontjaira is. A ma délután útnak induló mozdony InterCity-szerelvényeket vontat majd, a célunk pedig az, hogy az ország minden részébe eljusson a következő hetekben" - mondta a cégvezető. Borsa Miklós, a július 14. és 30. közötti sporteseményt szervező BP2017 Nonprofit Kft. szóvivője - szintén az M1 csatornának - hangsúlyozta, hogy ez lesz az első olyan vizes vb, amelyet több városban rendeznek, ebben pedig sokat segít a MÁV-START Zrt., amely a nézők számára ötvenszázalékos jegyárkedvezményt biztosít a lakóhelyük és Budapest vagy Balatonfüred között.

    Az önkéntesek ingyen utazhatnak, az augusztusi masters világbajnokság résztvevői számára pedig három különvonatot közlekedtetnek Balatonfüred és a főváros között.

Címkék