Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Személyre szabható, karakteres szabadidőautó

Személyre szabható, karakteres szabadidőautó Személyre szabható, karakteres szabadidőautó
  • 2017. 06. 13.

Az új Citroën C3 Aircross szabadidő-autó erőt, eredetiséget és frissességet sugárzó fellépésével hívja fel magára a figyelmet. A legújabb Citroën modellekre jellemző egyedi felépítéssel bír, és a biztonságérzetet nyújtó, masszív SUV-k valamennyi attribútumával rendelkezik. Személyre szabási kínálata is lenyűgöző. A modell szabadidős jellege és optimizmusa többek között a lejtmenet-szabályozó funkcióval kiegészülő Grip Control® rendszerben is kifejezésre jut, mellyel járatlan utakon sem érheti meglepetés az embert.


EGYEDI SUV-S MEGJELENÉS


Az új Citroën C3 Aircross a Citroën stílusigazgatója, Alexandre Malval által vezetett tervezőcsapat alkotása. Egyedi felépítésével, elevenségével és biztonságérzetet nyújtó megjelenésével egy pillanat alatt leveszi az embert a lábáról. Az egyszerre kompakt és magas külső (4,15 m hosszú, 1,76 m széles, 1,64 m magas) szép arányokat mutat, és ráirányítja a figyelmet a lendületes, letisztult vonalvezetésre. Az egyszerre rövid és magas, sportos motorháztetőnek köszönhetően a szegmensben szokatlan tartás jellemzi. Megjelenésére nézve kifejezetten robusztus, első és hátsó világítótestei tiszteletet parancsolnak, a kiegyensúlyozott, vízszintes tagolásnak hála mégis minden agresszivitást nélkülöz. A nagy átmérőjű kerekein magabiztosan ülő C3 Aircross hasmagassága 20 mm-rel nagyobb, mint az új C3-é, amelyiktől a padlólemezét kölcsönözte. A sárvédő-szélesítések és a lökhárítóbetétek szintén a dinamikus és masszív SUV-stílus kellékei.


Az új C3 Aircross elején a két szinten elrendezett jellegzetes Citroën-fényforrások köszönnek vissza, melyek kifejezőbbé teszik a jármű orr-részét, és a márka legújabb modelljeire jellemző világítótestekkel szolgálnak. A felső sorban a LED-es nappali menetjelző lámpákat az autó teljes szélességében dupla krómléc köti össze a márkajellel. A fő fényforrások az alsó  részen helyezkednek el. A színes kerettel feldobott egység a lekerekített sarkú szögletes fényszórók mellett a ködfényszórókat is magában foglalja. Középen egy erőt sugárzó méretes légbeömlő nyílás húzódik, alul pedig egy az SUV jelleget kiemelő lökhárító teszi fel az i-re a pontot.


Hátul a robusztus vállak még szélesebbnek és sportosabbnak mutatják a C3 Aircrosst. A 3D hatású hátsó lámpák az új C3 és a C-Aircross tanulmány fényforrásaival mutatnak rokonságot. A kifinomult lámpák fényes fekete betétekkel egészülnek ki, a csomagtérfedélen pedig kétszínű C3 Aircross felirat és a fényes fekete márkajel látható. A merész társításnak köszönhetően szélesebb a két optikai blokk, és a csúcstechnológiás jelleg erősítése mellett az egész hátsó rész is szélesebbnek tűnik.


Vérbeli SUV-hoz méltón az új C3 Aircross a kerékjáratoknál és az anyagában színezett alsó karosszériaelemeknél sárvédő-szélesítéseket alkalmaz. A szabadidő-autó teljes személyisége oldalnézetből mutatkozik meg igazán. A C3 Aircross vízszintes vonalak dominálta kiegyensúlyozott sziluettje tágas belső teret ígér, és olyan innovatív elemek teszik különlegessé, mint a hátsó oldalablakok stilizált díszítése. A C-Aircross tanulmányról már ismerős polikarbonát hátsó oldalablakok egy színezett réteget foglalnak magukban, és a hátsó szélvédőkerettel erős grafikus kontrasztot alkotnak. A teljesen egyedi vonalkázásnak köszönhetően rejtve marad a gépjármű belseje, a fény beáramlása és az akadálytalan kilátás ugyanakkor továbbra is biztosított.


SZEMÉLYRE SZABÁSI LEHETŐSÉGEK: ÖSSZESEN 90-FÉLE KOMBINÁCIÓ


Az új Citroën C3 Aircross stílusát és személyiségét az is alapvetően meghatározza, hogy minél hívebben szeretné tükrözni az egyes ügyfelek egyéniségét. Az új C3-hoz hasonlóan a C3 Aircrosst is modern, merész és szabadon személyre szabható autónak tervezték a Citroën mérnökei. Mindenki előtt adott a lehetőség, hogy kifejezésre juttassa saját személyiségét, legyen az konzervatív vagy lázadó. Az ügyfelek a tető színe mellett egy hozzá illő színcsomagot is választhatnak. A sziluett különböző pontjain – tetőcsomagtartó rudak, hátsó háromszögablak, tükörházak, első fényszórókeretek, kerékközép-szegélyek – megjelenő dinamikus színfoltok sajátos ritmust adnak az SUV stílusának.


A saját stílus kialakításához a C3 Aircross a külső személyre szabási lehetőségek gazdag választékát kínálja. A legkülönfélébb kontraszthatások érhetők el a kilencvenféle kombinációval, melyek között mindenki megtalálhatja a saját vérmérsékletének és ízlésének megfelelőt:
 8 karosszériaszín (Natural White, Ink Black, Misty Grey, Cosmic Silver, Passion Red, Breathing Blue, Homokszín, Spicy Orange)
 4 tetőszín a kéttónusú változatokhoz (Ink Black, Natural White, Spicy Orange vagy Homokszín – célországtól függően)
 4 színcsomag (narancs, szürke, fehér és fekete)


Az ügyfelek szabadon kísérletezhetnek a hagyományos árnyalatok feldobásával vagy éppen az erős kontrasztok enyhítésével. A kerekekre nézve pedig stílusos 16” dísztárcsák és 16” vagy 17” gyémántfényű alumínium keréktárcsák közül válogathatnak.


Természetesen a beltér is alakítható: az új C3 Aircrossban ötféle belső hangulat közül lehet választani. Az utastér stílusa a divat és a lakberendezés világából merít ihletet. Letisztult vonalak, biztonságérzetet keltő formavilág, igényes kidolgozás és különböző textúrájú anyagok (lásd műszerfal) jellemzik. A színek és anyagok harmonikus összjátéka, a speciális ajtóborítások, a kormányt, a szellőzőket vagy az üléskárpitot feldobó kontrasztszínek különleges, szalonszerű hangulatot teremtenek. A választott hangulatvilágnak – semleges, meleg, dinamikus vagy fényűző – megfelelően a C3 Aircross az önkifejezés gazdag eszköztárát kínálja:
 A szériaváltozatot letisztult, visszafogott dizájn jellemzi: a különleges textúrájú szürke műszarfaldíszítéshez Mica Grey szövet üléskárpitok társulnak, a szellőzőket pedig fehér szegély veszi körül.
 A Metropolitan Grey hangulatvilág a világos és kényelmes utastér mellett teszi le a voksát. A világos, ragyogó színek és a műszerfalon is visszaköszönő meleg hatású textíliák növelik a teret és az utasok jó közérzetét. A szellőzőszegélyek narancsszínűek.
 Az Urban Red hangulatvilág az SUV dinamikus és high-tech jellegét hangsúlyozza. A sötét és élénk színek kontrasztjára épít: a sötétszürke Quartz szövetből készült üléskárpiton narancsszínű díszöltések láthatók, és a szellőzőszegélyek is narancsszínűek. A műszerfalbetét műbőr borítású.
 A Hype Mistral hangulatvilág már a luxuskategória felé kacsintgat. A kárpitozásnál fekete bőr és egy elegáns tyúklábmintás szövet váltja egymást, a műszerfalbetét pedig műbőr borítású. A szellőzőket selyemfényű krómszegély veszi körül.
 A Hype Colorado hangulatvilág igényes, puha tapintású anyagaival és a félbőr üléseken, a kétszínű kormányon és a műszerfalon alkalmazott speciális Colorado színnel szintén felső kategóriás megközelítést képvisel.

Címkék