Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A vadonatúj Hyundai Kona helyettünk is kapcsolódik és gondoskodik

A vadonatúj Hyundai Kona helyettünk is kapcsolódik és gondoskodik A vadonatúj Hyundai Kona helyettünk is kapcsolódik és gondoskodik
  • 2017. 06. 15.

A vadonatúj Kona az ügyfelek számára fejlett kapcsolódási lehetőségeket kínál az okostelefon zökkenőmentes használatának fokozása érdekében, vezetés közben hatékonyabbá és biztonságosabbá téve annak működtetését. Az ügyfelek három rendszer közül választhatnak: a Standard Audio rendszer öt-hüvelykes, kapacitív LCD érintőképernyővel, valamint rádióval, Bluetooth-kapcsolattal és AUX és USB csatlakozással rendelkezik. A Display Audio rendszer pedig hét-hüvelykes kapacitív színes LCD érintőképernyővel, dinamikus iránymutatásokkal ellátott integrált hátsó kamerával, Bluetooth csatlakozással, Apple Car Play-jel és Android Auto-val rendelkezik. A harmadik opció nyolc-hüvelykes navigációs rendszerrel kapható, mely szintén tartalmazza a dinamikus terelővonalakkal ellátott integrált hátsó kamerát, a Bluetooth-kapcsolatot, az Apple CarPlay-t, az Android Auto-t, valamint 7 éves előfizetést a LIVE szolgáltatásokhoz, a 3D-s térképekhez és a Lifetime MapcareTM**-hez. A műszerfalon középen további információs kijelző segíti a sofőrt, mely 3,5” mono TFT LCD (alapfelszereltség) vagy 4,2” színes LCD kijelzővel is elérhető.

 

Elérhető kapcsolódási lehetőség a Display Audio-n keresztül

A Display Audio a Hyundainál jelenik meg először a hét-hüvelykes, nagy felbontású színes LCD érintő képernyőjével, és az ügyfelek számára lehetővé teszi okostelefonjuk csatlakoztatását mind az Apple CarPlay, mind az Android Auto segítségével. Ez lehetővé teszi az utasok számára, hogy az okostelefon navigációs lehetőségeit használják az autó beépített navigációja nélkül. Az utasok telefonhívásokat is kezdeményezhetnek, üzeneteket küldhetnek és hallgathatják kedvenc zenéiket is. Emellett a Display Audio tartalmaz egy beépített, dinamikus terelővonalakkal rendelkező hátsó kamerát.

 

A 8-hüvelykes navigáció rendszer mindent nyújt, amire szüksége van

Az opcionális nyolc-hüvelykes infotainment rendszer a vadonatúj KONA-ban integrálja az összes navigációs, média és kapcsolódási lehetőséget, így a járművezető a közlekedési viszonyoknak folyamatosan tudatában lehet. Emellett, Apple CarPlay-t és Android Auto-t is tartalmaz, ami lehetővé teszi a felhasználók számára készülékeik csatlakoztatását és az azokon található zenei, telefonos vagy navigációs funkciók megjelenítését és vezérlését a képernyőn.

A fentieken túl tartalmaz még egy ingyenes hétéves előfizetést a LIVE szolgáltatásokra, amelyek valós időben frissített információkat kínálnak az időjárásról, a forgalomból és a sebességmérő kamerákról, valamint érdeklődésnek megfelelő internetes keresési lehetőséget. A navigációs rendszer 3D-s térképeket és a Hyundai egyedülálló Lifetime MapcareTM **-jét is tartalmazza, ingyenes éves térképekkel és szoftverfrissítésekkel együtt. A jármű működtetésének fokozása érdekében a rendszer dinamikus terelővonalakkal ellátott tolatókamerát is tartalmaz.

 

Vezeték nélküli indukciós töltés

Annak érdekében, hogy az utasok telefonjai mindig töltve legyenek, a KONA vezeték nélküli indukciós töltőfelületet (Qi szabvány) kínál okostelefonokhoz. A telefon töltési állapota egy felül elhelyezett kis indikátor lámpa segítségével látható. Annak érdekében, hogy a telefont ne felejtse az utas az autóban, az autó leállításakor a központi kijelző a műszerfalon emlékeztetőt jelenít meg. Az eszközök további csatlakoztatásához a KONA hagyományosan USB csatlakozóval és AUX csatlakozóval rendelkezik.

 

Head-up kijelző osztályelső fényerővel

A Hyundainál most először, a KONA új reflexiós üvegből készült head-up kijelzője (HUD= Headup Display) közvetlenül a vezető látótengelyében vetíti ki a legfontosabb közlekedési információkat. Ez lehetővé teszi a vezetős számára az információ gyorsabb feldolgozását, miközben továbbra is az előtte álló útra fordítja figyelmét.

A kétméteres távolságban kivetített nyolc-hüvelykes képméretével és a négyzetméterenkénti 10 000 kandela osztályelső minőségű fényerõvel az új HUD a legkülönfélébb fényviszonyok között is biztosítja a láthatóságot. A kényelmes és biztonságos leolvasást függőlegesen és oldairányban is állítható pozícionálása is segíti. Miután a kormánykerék melletti gomb segítségével aktiváljuk, ez a kijelző függőleges irányban felkapcsol, amikor pedig nincs használatban, eltűnik a műszerfalon. Vezetés közben a HUD támogatja a biztonságos vezetést olyan információk megjelenítésével, mint például a sebesség, a navigációs parancsok és az üzemanyagszint, valamint az olyan biztonsági rendszerek által leadott biztonsági figyelmeztetésekkel, mint az autonóm vészfékező rendszer, az aktív sávtartó rendszer és a holttér figyelő rendszer. Az audio üzemmódra és a rádióra vonatkozó információk szintén megjelennek.

 

Csúcsminőségű Krell hangrendszere

Manapság az ügyfelek szeretik kedvenc zenéiket hallgatni a az autójukban, ezért a KONA csúcsminőségű Krell hangrendszert kínál, nyolc hangszóróval, köztük két 20 mm-es magassugárzóval, négy 160 mm-es mélysugárzóval, egy 100 mm-es központi hangszóróval és egy 200 mm-es mélynyomóval. A nyolccsatornás erősítő csatornánként 45 watt-tal biztosítja a hangminőség maximalizálását az utastérben.

 

Legmagasabb szintű aktív biztonság

A vadonatúj KONA a legmodernebb biztonsági jellemzőkkel rendelkezik, melyek megfelelnek a legmagasabb európai biztonsági előírásoknak: autonóm vészfékező rendszer gyalogosfelismerő móddal, aktív sávtartó rendszer (széria), intelligens távolsági fényszóróvezérlés, a vezető éberségének csökkenésére figyelő rendszer (széria), holttér-figyelő rendszer, mögöttes keresztirányú forgalom felügyelet.

 

Autonóm vészfékező rendszer (AEB) gyalogosfelismerő móddal

A vadonatúj KONA gyalogosfelismerő móddal ellátott Autonóm vészfékező rendszer (AEB) van felszerelve, mely fejlett aktív biztonsági funkciójával figyelmezteti a járművezetőket a vészhelyzetekre, szükség esetén pedig fékez. Az elülső radar és a kameraérzékelők segítségével az AEB három szakaszban működik. Kezdetben fény-és hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt, ellenőrzi a féket az ütközési veszélyhelyzetnek megfelelően, és amennyiben az ütközés elkerülhetetlen, a legnagyobb fékerőt alkalmazza az ütközés elkerülése vagy a károsodás minimalizálása érdekében. Amint egy gépkocsit vagy gyalogost érzékel az autó előtt 8 km/h vagy annál nagyobb sebességgel, a rendszer aktiválódik.[UJ1] 

 

Aktív sávtartó rendszer (LKAS)

Az aktív sávtartó rendszer (LKAS) 60 km/h-s sebesség felett az autó helyzetének érzékelésével figyelmezteti a vezetőt a bizonytalan mozdulatokra. Riasztójelzést ad, mielőtt az autó áthaladna a fehér, a szürke és a kék vonalakon, illetve az úttest felületéből kiemelkedő jelzőpontokon, és mielőtt a rendszer a biztonságos irányú korrekciós kormányzást elindítaná, fény-és hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt.

 

Távolsági fényszóró asszisztens (HBA)

Automatikus módra kapcsolva, a Távolsági fényszóró asszisztens (HBA) érzékeli mind a szembejövő, mind pedig az ugyanabban a sávban az auto előtt haladó járműveket éjszaka, és ennek megfelelően lekapcsolja a távolsági fényszórót, ezzel csökkentve a többi vezetőt érő vakító hatást. Amikor nem érzékel más járművet a közelben, a rendszer automatikus újra aktiválja a távolsági fényszórót.

 

Vezetői Éberségfigyelő rendszer (DAA)

Ez a riasztórendszer a sofőr viselkedési, autóvezetési mintáit megfigyelve képes felismerni, ha figyelmetlen vagy fáradt a vezető, és ezzel megelőzni a potenciális balesetet. A rendszer a jármű számos paraméterét elemzi: a kormányszögtől és a kormányzási nyomatéktól kezdve a jármű sávon belül elfoglalt helyén át a menetidőig. Ezen felül a vezető saját maga szabályozhatja a rendszer érzékenységét. Amennyiben a rendszer figyelemhiányra utaló viselkedési jeleket észlel, hangjelzéssel, valamint a műszerfalon megjelenő üzenettel figyelmezteti a vezetőt.

 

Holttér-figyelő rendszer (BSD)

Szintén radar használatával a Holttér-figyelő rendszer (BSD) figyeli a hátsó sarkakat és amennyiben egy másik jármű felbukkanását érzékeli, fényjelzést ad a külső tükrökön. Amennyiben a vezető ezután aktiválja a jelzőkészüléket, egy hangjelzés hallható. Ugyanez vonatkozik az olyan sávváltásokra, amikor járművet észlel a rendszer.

{gallery}

Mögöttes keresztirányú forgalom felügyelet (RCTA)

A hátsó sarokban elhelyezett radarral a Mögöttes keresztirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (RCTA) kis látótávolságú, keskeny területekről történő kitolatásnál csökkenti a közeledő járművekkel való ütközés kockázatát. A radar segítségével a jármű mögött a keresztirányú forgalmat 180 fokos szögben érzékeli a közeledő járműveket, és arról az RCTA fény-és hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt.

 

Legnagyobb passzív biztonság

A vadonatúj KONA csúcsminőségű merevsége nagy szilárdságú acél felhasználásának, a nagyteljesítményű energiafelszívódásnak köszönhető, valamint a minimális disztorzióból ered – így védi ütközés esetén az utasokat.

A nagy területen alkalmazott forró sajtolás és a rendkívül nagy szilárdságú acélból készült gyűrű alakú kabinhéjszerkezetnek köszönhetően a legmagasabb ütközésállóság érdekében a biztonsági zóna kibővült. A kabin multiload-áteresztő szerkezete diszkrét energiát szétoszlik különböző ütközések esetén, és csökkenti a hatást.

Az utastér többszörös terhelésű szerkezete több irányba szétszórja a törési energiát ütközés eseté és csökkenti annak hatását.

A Kona belsejében összesen hat légzsák van: 2 első, 2 oldalsó és 2 függönylégzsák, melyek a vezető soron és hátsó üléseken utazók védelmét biztosítják.

 

* Előzetes célértékek az üzemanyag-hatékonyság és CO2 kibocsátás adatok, végleges számokat a homologizációt követően adhatunk.

**Lifetime MapCare™ - kereskedelmi elnevezés a Hyundai MapCare™ program előfizetésére, mellyel bizonyos Hyundai járművek éves térképfrissítését biztosítja a gyártó, a modellek gyártásának beszüntetése után még legalább tíz évig.


 [UJ1]tbc by product marketing/ HMC

Az autó bemutatását hamarosan folytatjuk! >>>

 

 

Címkék