Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Egyre nagyobb nemzetközi sikereket könyvelhet el a Jupiter holdja

Egyre nagyobb  nemzetközi sikereket könyvelhet el a Jupiter holdja
  • 2017. 06. 18.

Bár a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjánál nincs elegánsabb, minőségibb pálya a világ filmjei számára, a Jupiter holdja (már a mozikban) a cannes-i siker után is tudja fokozni.

A legfrissebb hír szerint kivételes módon beválogatták még egy A kategóriás fesztivál hivatalos programjába: ott lesz a július első hetében megrendezése kerülő Karlovy Vary Filmfesztivál műsorán is. A Horizontok szekció programjában Mundruczó Kornél rendezése mellett nem kisebb mesterek, mint többek között Francois Ozon, Michael Haneke, Fatih Akin, Aki Kaurismäki, Sofia Coppola művei szerepelnek.

A rangos cseh filmfesztiválon a magyar filmesek igen szép sikereket könyvelhettek már el: Szász János A nagy füzet-je és Hajdú Szabolcs Ernelláék Farkaséknál-ja is díjat kapott itt.

A Jupiter holdja egy elképzelt Budapesten játszódik, ahol egy cinikus orvos (Merab Ninindze) találkozik a csodával: egy menekült fiúval (Jéger Zsombor), akit hiába lő le a nyomába eredő rendőr (Cserhalmi György), nem hal meg, hanem rájön, hogy tud repülni…

A Karlovy Vary premieren természetesen ismét ott lesznek a különleges látványvilágú film magyar alkotói és nemzetközi színészgárdája.

IC Press

Címkék