Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A sütemény hizlal?

A sütemény hizlal?
  • 2017. 06. 22.

Természetesen minden étel táplál, erősít, ha úgy tetszik, hizlal, ha bármelyiktől fogynánk is, már rég tönkre mentek volna a fogyasztótabletták, a csodateák meg más, gyógyhatásúnak kikiáltott készítmények gyártói, sőt, az élelmiszeripar is. Mi meg éhen haltunk volna.

Akárcsak a „fogyós” szakácskönyvek írói és kiadói. Itt legfeljebb arról lehet szó, hogy egy-egy újfajta édességben, desszertben nincs annyi kalória, mint ami normál lisztből, normál cukorral és tejszínnel készül.

Czanik Balázs (a képen), a szerző – személyi edző; jó pénzért bárkiről lefarag 20–30 kilót, ha az is akarja. Itt az utóbbi félmondaton van a hangsúly. A látványos fogyókúra ugyanis fejben dől el, de persze segíthet egy jó kis bypass-gyomorműtét is. Az sem árt, ha mind emellé sok pénz is van a tárcában, mert aki fogyókúrázik, az nem éhezik, hanem mást eszik, ami drágább, és sokat mozog, de ez utóbbi sincs ám ingyen, nem a parkban sétálgatnak a fogyózók, hanem méregdrága fitneszterembe járnak, meg személyi edzőt tartanak.

A „Sütizz és fogyj!” című könyv recepteket ígér, van is benne 40, a többi reklám. Anélkül nem üzlet, hiszen finanszírozni is kell egy ilyen kiadványt. De ebben túltengenek a reklámok, ráadásul a szerző nevét nagyobb betűvel szedték, mint a könyv címét, ami meglehetősen amatőrré teszi a kiadványt. Ha Truman Capote-nek megfelelt kis(ebb) betűvel is a neve egy könyv borítóján…

A receptekről csak annyit, hogy mestercukrász is közreműködött az elkészítésükben, és persze >>

Címkék