Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ajánlat az indiai űrhajósok oroszországi kiképzésére

Ajánlat az indiai űrhajósok oroszországi kiképzésére

Ajánlatot tett az indiai űrhajósok oroszországi kiképzésére Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes múlt szerdán Moszkvában.

    Rogozin ezt a két ország tudományos-technikai együttműködési bizottságának ülésén vetette fel. Mint mondta, Moszkva nagy perspektívát lát a két ország űrkutatási kooperációjában, mind az embert szállító űrrepülésben, mind az űrhajók új nemzedékének létrehozásában.


    A miniszterelnök-helyettes májusban közölte, a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat utasítást kapott annak tanulmányozására, hogy a BRICS-tömörülésen belül hozza létre a Nemzetközi Űrállomás (ISS) alternatíváját.


    A BRICS-csoport neve a tagjai közé tartozó, feltörekvő gazdaságú országok angol nevének kezdőbetűiből (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) áll össze. 


     Rogozin rámutatott, hogy Oroszország és az Egyesült Államok egyelőre csak 2024-ig állapodott meg a határidőn túl is üzemképes űrállomás hasznosításáról. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az amerikaiak emellett asztronautáikat ismét önerőből, saját eszközeiken készülnek feljuttatni a világűrbe.

Címkék