Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Megerősített szabályok a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen

Megerősített szabályok a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása ellen
  • 2017. 06. 28.

Hatályba lépett a negyedik pénzmosási irányelv, amely megszilárdítja a meglévő szabályokat és az eddiginél hatékonyabbá teszi a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelmet, valamint az adókikerülés megelőzése végett növeli az átláthatóságot.

A tagállamoknak máig, azaz 2017. június 26-ig kellett bejelenteniük a negyedik pénzmosási irányelv nemzeti jogba átültetését. Az irányelv hatályba lépésekor már előrehaladott szakaszban járnak az Európai Parlament és a Tanács között az irányelvet tovább erősítő különleges intézkedésekről szóló párbeszédek.

A Bizottság ma közzéteszi azt a jelentést is, amely támogatja a tagállami hatóságokat, hogy a gyakorlatban jobban tudják kezelni a pénzmosással kapcsolatok kockázatokat. Ahogy azt az új irányelv előírja, a Bizottság értékelte, hogy a különböző ágazatok és pénzügyi termékek esetében mekkora a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása előfordulásának kockázata. A ma közzétett jelentés azonosítja a leginkább kockázatnak kitett területeket és a bűnözők által az illegális források tisztára mosására leggyakrabban használt technikákat.

A meglévő szabályok megerősítése

A negyedik pénzmosási irányelv az  >>>

Címkék