Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ezen a nyáron is vigyáznak a vöröskeresztesek a strandolókra

Ezen a nyáron is vigyáznak a vöröskeresztesek a strandolókra

 

Pénteken indul a Magyar Vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

 

Budapest, 2017. június 29. – Budapestre hozta a Balatont a Magyar Vöröskereszt. Egy három méteres installáció segítségével mutatták be, mely strandokon működik idén a humanitárius szervezet Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata.

A jól megérdemelt nyaralás alatt kevésbé figyelünk oda a különböző baleseti tényezőkre, amelyek miatt gyakran kellemetlenné vagy akár rövidebbé is válhat a nyaralásunk. A gondtalan pihenés elősegítésére Magyar Vöröskereszt idén már 11. alkalommal indítja el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A programban részvevő, közel 300 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látja el 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 30. és augusztus 20. között. A tavalyi évben a vöröskeresztes önkéntesek 2710 esetben segítettek, sőt egy esetben életet is mentettek. A leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések.

Nyaranta hétvégére szinte teljesen kiürül a főváros, sokan töltik a hétvégét a Balatonnál, ezért a Magyar Vöröskereszt úgy döntött, hogy ezúttal Budapestre hozza el elsősegélynyújtás fontosságának üzenetét, felhívja a fővárosiak figyelmét a biztonságos fürdőzés szabályaira. A Pontoon-on megszervezett sajtóeseményen egy mintegy három méter hosszú, látványos installációval idézte meg a balatoni hangulatot a Vöröskereszt és egy élethű baleseti imitációs bemutatóval pedig a biztonságos nyári fürdőzésre hívták fel a figyelmet.

„A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, a programban résztvevő balatoni strandok minden évben nagy örömmel veszik, hogy a vöröskeresztes fiatalok vigyáznak a fürdőzőkre. Évről-évre egyre nagyobb kihívás a BESZ megszervezése, mely teljes egészében támogatói és adó egy százalékos felajánlásokból valósul meg” – mondta el Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója. „Minden évben szeretnénk a BESZ-es strandok számát növelni, mert igény volna rá, de a forrásaink eddig ezt nem tették lehetővé. Bízunk benne, hogy a 1359-es adományvonalunkon és a www.voroskereszt.hu oldalunkon keresztül indított gyűjtéseink jól sikerülnek. Mindenkit arra buzdítok, hogy hívja fel a 1359-et és támogassa a jövő évi Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját 250 forinttal” – hívta fel a figyelmet a főigazgató.

{gallery}

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatban résztvevő települések és strandok:

Északi part

Alsóőrs: Közösségi Strand

Balatonudvari: Központi Strand, Fövenyes Strand

Révfülöp: Császtai Strand, Szigeti Strand

Badacsony: Badacsonyi Strand, Tomaji Strand

Déli part

Balatonberény Közösségi strand

Balatonmáriafürdő: Hajóállomás. Fizetős strand

Balatonfenyves: Csalogány, Központi

Balatonboglár: Platán

Balatonlelle: Napfény Strand

Balatonszemes: Élményfürdő

Balatonszárszó: Központi

Balatonföldvár: Nyugati Strand, Keleti Strand


 

Címkék