Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

IT

30 éve remek a memóriánk

30 éve remek a memóriánk

Életünk emlékezetes pillanatait élénken, képek és illatok formájában tároljuk agyunkban. Az emlékek azonban az idő múlásával fakulnak, így sokszor a technológiát hívjuk segítségül, ha nosztalgiázni szeretnénk örömteli eseményeinkről. Fényképeket nézegetünk a telefonunkon vagy a számítógépünkön, és kamerával rögzítjük az élményeket. Agyunk működése máig kiismerhetetlen, hiszen hiába képes 2,5 petabyte[1] (2,5 millió gigabyte) tárolására, megesik, hogy azt sem tudjuk felidézni, mit ettünk tegnap ebédre. Kütyüktől vagy laptopoktól viszont kifogástalan memóriát várunk el, amelynek biztosításában a Kingston Technology már 30 éve élen jár. Memóriáink ennyi idő elteltével is remekül szolgálnak, és az évek múlásával egyre jobb minőséget képviselnek.

 

Tekintsük át az elmúlt 30 évet, a cégalapítástól a gamer perifériák gyártásáig!

 

A Kingston-sztori

Mindenki szívesen hall sikersztorikról. Inspiráló arról olvasni, hogy emberek és üzletágak hogyan nőnek és fejlődnek – és változtatják meg maguk körül a világot. Ilyen történet a Kingstoné is. 30 évvel ezelőtt két mérnök, David Sun és John Tu megalkották az első sima, soros memóriamoduljukat, amellyel együtt életre hívták a Kingston Technology-t. Vállalatunk mostanra a világ vezető memóriagyártójává nőtte ki magát, és közel 3000 munkatársunkkal azon dolgozunk, hogy az emlékeket biztonságosan és minél hosszabb ideig tudjuk tárolni.

 

Minden egy memóriamodullal indult

A számítógépek elterjedésével nagy igény mutatkozott a memóriachipek iránt, 1992-ben az Inc. Magazin a leggyorsabban növekvő vállalatként jellemezte a Kingstont. Nemsokára az Egyesült Államok 500 legnagyobb magánvállalata között találtuk magunkat, 1995-ben pedig éves eladásaink meghaladták az 1,3 milliárd dollárt. A sikereken felbuzdulva a világ legnagyobb memóriagyártójaként az Egyesült Királyságban megnyitottuk európai központunkat.

 

A Kingstonnál minden mérföldkövet a munkatársakkal elért közös sikerként tartunk számon. Egyik legfontosabb értékünk, hogy munkatársainkra befektetésként tekintünk, és folyamatos fejlődésre, új ötletekre ösztönözzük őket. A megbecsülésnek és a közös eredményeknek köszönhetően munkatársaink nagy része már 10-20 éve dolgozik a vállalatnál.

 

Kezdeti lendületünkből semmit sem veszítettünk, újabb és újabb mérföldköveket érünk el ma is. 2006-ban az új DIMM-mel átléptük a 16 GB-os memóriatárolás korlátját, és elindítottuk a vezeték nélküli tárolást. Ahogy a DRAM memória úgy az SSD piac is erős területünknek számít, ahol a második third-party gyártóként szerepel vállalatunk, világszerte pedig a globális SSD csatorna 16%-át birtokoljuk. 2016-ban felvásároltuk az IronKey USB technológiáját, és megalkottuk az első teljesen biztonságos, 100%-os adatvédelemmel ellátott USB-meghajtót 128 bites (később 256 bites) hardveres titkosítással.

 

Gamerek a célkeresztben

Miután megalapítottuk az iparág egyik legfejlettebb memória tesztközpontját, és megnyitottuk a világ legnagyobb memóriamodul-gyártóközpontját Kínában, a Kingston új terület felé vette az irányt. Megszületett a HyperX almárkánk, és vele együtt az elsősorban játékosok és esport rajongók számára gyártott termékeink. A gamerek körében gyorsan népszerűvé váltak ezek az eszközök, hisz a fejlesztők maguk is játékosok, és saját tapasztalataik alapján alkotnak meg minden részletet. Ennek köszönhetően közel 5 évvel ezelőtt megérkezett az első gamer fejhallgatónk, a HyperX Cloud. Mára a Cloud Stinger fejhallgató a hobbi gamerek, a Revolver és Revolver S a profi FPS játékosok kedvence lett.

 

A gamer perifériák gyártása mellett 2017 februárjában bemutattuk a piac legnagyobb kapacitású USB-meghajtóját, a 2 TB tárhelyű DT ULTIMATE GT-t. Mérföldköveink tárházát a jövőben is nagyszerű elemekkel bővítjük: az év hátralévő részében fontos bejelentések várhatók újdonságokról, amelyeknek az esport közösség tagjai is örülhetnek majd.

 


[1] https://www.scientificamerican.com/article/what-is-the-memory-capacity/

Címkék