Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szarvas-raguleves barackos burgonyagombóccal és barackpálinkás fagylalt a gönci barack ünnepén

Szarvas-raguleves barackos burgonyagombóccal és barackpálinkás fagylalt a gönci barack ünnepén

VI. Gönci Barack Vigasság

Szarvas-raguleves barackos burgonyagombóccal, barackos palacsinta, de még barackpálinkás fagyi is várta a VI. Gönci Barack Vigasság látogatóit július első hétvégéjén Boldogkőváralján. Hosszú sorok álltak a barack chutney-s hamburgerért és az Anyukám Mondta barackpálinkában pácolt paradicsommal bolondított foccaciájáért is.

{gallery}

„Egy nap alatt fogyott el a két napra tervezett mennyiség a foccaciából” –mesélte boldogan az Anyukám Mondta egyik tulajdonosa és séfje, Dudás Szabolcs. „Malacsülttel, a nagy kedvenc foccaciánkkal és egy barackos sajttortával készültünk a Gönci Barack Vigasságra. Gondoltuk, hogy szeretni fogják majd, de azért ekkora népszerűségre nem számítottunk. Éjszaka gyúrhattuk az új adag tésztát” – nevetett a mindig jókedvű éttermes.

„Minden kiállítónk olyan különlegességgel készült, amibe valamilyen formában belerejtette a gönci barackot. De persze sok olyan finomság is várta itt a közönséget, aminek a főszereplője volt a környék jellegzetes gyümölcse. A vadragu levest barackos burgonyagombóccal kínálta a Sárga Borház, volt barackpálinkás fagyi, grillezett sárgabarack kecskesajttal és oregánóval, de Havas Dóra pálinkás barackkompótját is meg lehetett kóstolni, amit a joghurthabos Pavlova mellé készített” – mondta a rendezvény főszervezője, Czakó Mónika. „Természetesen a helyi anyukák és nagymamák nagy tételben sütötték a baracklekváros palacsintát, gyúrták a barackos gombócot és a krumplilángost a közönség nagy örömére. A sok finom étel mellé jó ital is dukál, úgyhogy barackszörpből, Bestillo pálinkából, illetve remek borokból nem volt hiány. A helyi őstermelőktől be lehetett vásárolni gönci barackból, de aki nem akart otthon a lekvár-főzéssel bíbelődni, kiváló minőségű baracklevárt is vihetett haza.”

Pálinka felismerő verseny egy üveg Bestillo barackpálinkáért, óránkénti párlatvezetés a pálinkafőzdében a nagyobbaknak, szalmabála vár, környezettudatos játékok és megújuló energia tanösvény a kisebbeknek, és számos további izgalmas és lélekemelő program várta és a vasárnap még várja is a Gönci Barack Vigasság látogatóit.

 

 

Címkék