Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Toyota múzeum az Egyesült Államokban (Fotókkal)

Toyota múzeum az Egyesült Államokban (Fotókkal)
  • 2017. 07. 06.

yota például a világ első számú autógyártójaként nem egy, hanem két múzeumot tart fenn – az egyiket Japánban, Tokióban, a másikat pedig az USA Kalifornia államában, ahol a vállalat észak-amerikai jelenlétét bemutató tárlatot csodálhatják meg a látogatók.

A kaliforniai Torrance városában működő Toyota USA Automobile Museum vendégei egészen addig a napig utazhatnak vissza az időben, amikor a márka első gyártmánya kigördült egy amerikai kikötő aszfaltjára. Az 1967-es kezdet óta eltelt ötven évről több mint száz sorozatgyártású típus, valamint tucatnyi versenyautó mesél szemléletesen.

Az országút klasszikusai

A fő kiállítócsarnok bejárata mellett egy 1958-as Toyopet Crown köszönti a látogatókat. A gyártás első évében mindössze 287 darab került az Egyesült Államokba, ám a modellszéria amerikai jelenléte egészen 1971-ig tartott, amikor is 3934 darab Toyota Crown talált gazdára. A Japánban különösen nagy becsben tartott presztízsmodellt nem fogadták kitörő lelkesedéssel az észak-amerikai vásárlók – nem úgy a Corollát, amely immár negyven éve számít meghatározó jelentőségű típusnak. A tárlaton látható Celica ST egyike volt annak az 17 571 darab autónak, amit 1971-ben az USA-ban értékesítettek. Korábban egyetlen más Toyota típus sem örvendett ekkora népszerűségnek ezen a piacon.

Hamarosan az amerikai piac nagy szerelme, a pick-up is sorra került. Az 1964-ben bevezetett >>>

Címkék