Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

György Ádám Kastélyakadémia

György Ádám Kastélyakadémia
  • 2017. 07. 08.

2017. július 10-19., Pomáz, Teleki-Wattay kastély

 

György Ádám zongoraestje - 2017. július 10. (hétfő), 19.00

 

Zárókoncert – 2017. július 19. (szerda), 19.00

 

 

György Ádám zongoraművész 2017-ben immáron kilencedik alkalommal rendezi meg zongoraakadémiáját Pomázon, amelyre a világ minden tájáról (Kínából, Indonéziából, Szingapúrból, Franciaországból, Angliából, Svájcból és az USA-ból) érkeznek tehetséges zongorista növendékek. Az akadémia György Ádám szóló zongoraestjével veszi kezdetét 2017. július 10-én, majd július 19-én a növendékek és a művész közös koncertje várja a nyáresti kikapcsolódásra vágyó zenekedvelőket.

 

 

György Ádám a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján robbant be itthon a köztudatba. Chopin etűdjének előadását a helyszínen 60 ezer, míg a képernyők előtt 300 millió néző kísérte figyelemmel. 2003 óta Tokiótól New Yorkig a világon mindenütt Liszt-diplomataként tartják számon virtuóz zongorajátékára és magyar származására való tekintettel.

 

Ahol megfordul, a koncertek mellett tanít is. A távoli Indonéziában Lisztet játszó tehetségek ihlették a pomázi zongoraakadémia létrejöttét. „A cél az volt, hogy a klasszikus zene bölcsőjében, Európában, és azon belül is szülővárosomban, Pomázon biztosítsunk fejlődési lehetőséget ígéretes fiatal zongoraművészek számára.”

 

A fiatal tehetségek a világ vezető egyetemeiről érkeznek az immáron hagyományosan megrendezésre kerülő György Ádám Kastélyakadémiára, hogy a magyar művésztől és a budapesti zeneakadémia professzoraitól tanuljanak. A zongoraakadémia rangját jelzi, hogy a New York-i Juilliard School of Music, a Cleveland Institute of Music, a szingapúri Nemzeti Egyetem, és a Nanyang Academy of Fine Arts, a londoni Royal School of Music, valamint a Bécsi Zeneakadémia is küld növendékeket a mesterkurzusra.

 

2012 óta magyar résztvevői is vannak a Kastélyakadémiának – idén három magyar diák –, részvételüket az R&R Software Zrt. és a budapesti CODE Showroom támogatja.

 

A legutóbbi mérföldkövek György Ádám pályafutásában: 2016 februárjában megtartotta negyedik szóló zongoraestjét a New York-i Carnegie Hallban. 2016. március 15-én pedig átvehette az Áder János Köztársasági Elnök által adományozott Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést, a magyar komolyzenei élet figyelemreméltó tehetségeként elért nemzetközi és hazai sikerei, valamint zenei örökségünk népszerűsítését szolgáló művészete elismeréseként.

2017 februárjában itthon, a budapesti Zeneakadémia Nagytermében, majd 2017 áprilisában a szingapúri Esplanade és a jakartai Aula Simfonia színpadán telt házas koncertekkel kápráztatta el a közönséget.

 

Jegyek a koncertekre:

koncert@adamgyorgy.com, +36 30/625-94-00 vagy korlátozott számban a helyszínen kaphatók. Jegyár: 3.000 Ft, 5.000 Ft, 10.000 Ft

 

További információk György Ádámról: www.adamgyorgy.com, Youtube, Facebook

Címkék