Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

15 éve állt utoljára színpadon Cserháti Zsuzsa

15 éve állt utoljára színpadon Cserháti Zsuzsa

15 éve lépett utoljára színpadra Magyarország imádott énekesnője, Cserháti Zsuzsa. A művésznő tiszteletére rendezett előadás júliusban az Esztergomi Várszínházban kerül bemutatásra, azon a helyszínen, ahol Zsuzsa utolsó alkalommal lépett fel 2002-ben.


Az darab célja, hogy rendhagyó módon állítson emléket Magyarország egyik valaha élt legnagyobb énekesnőjének.
Az előadás a dokumentarista koncertszínház műfaji megnevezést kapta.


Ez a sajátos meghatározás illik leginkább az elképzelésre, mely életre hívja a 2017. július 30.-án bemutatásra kerülő, egész estét betöltő programot.


A színészek által játszott szituációk nem megírt fikciók, a szövegkönyv valós interjúk, dokumentumok felhasználásával készült. „Szeretnénk, ha a közönség számára kirajzolódna a fellelhető interjúkból, beszélgetésekből, dokumentumokból az az út, amin neki végig kellett mennie, hogy mindig tudjuk és emlékezzünk rá, hogy a jövő nemzedék tehetségeit ne engedjük a semmibe veszni. Természetesen munkásságának nagy zenei állomásairól sem fogunk megfeledkezni.” - mondta Horányi Juli, az előadás megálmodója.


A jelenetek között, elhangzanak élő, zenekari kísérettel azok a dalok, melyek meghatározták Cserháti Zsuzsa pályáját és összeforrtak élete minden állomásával. A legnépszerűbb dalok segítségével egy történeti vonal is felépül, amely végig vezeti a nézőt az énekesnő életén.

 

Szereplők:
Horányi Juli
Märcz Fruzsina
Ágoston Péter
 
Zenekar:
Szakonyi Milán- gitár, vokál
Kovács Felícián- billentyű
Miklós Milán- basszusgitár
Weisz Nándor- dob, vokál

Látvány: Horányi Juli
Rendező: Dénes Viktor
 
BEMUTATÓ IDŐPONTJA: 2017. július 30. 21.00

Címkék