Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Le Mans után a Dunlop WEC csapatai a hétvégén Németországban ismét versenybe szállnak

Le Mans után a Dunlop WEC csapatai a hétvégén Németországban ismét versenybe szállnak
Szerkesztő

 

Autók: Mind a 11 LMP2, 2 LMGTE Pro és 3 LMGTE Am autóra Dunlop abroncsok kerülnek

Abroncsok:

  • LMP2: Medium és Medium-plus
  • GTE Pro: Soft, Medium és Medium-plus
  • GTE Am Aston Martin: Soft és Medium
  • GTE Am Porsche: Medium és Medium-plus

A versenysorozat: A Le Mans-i verseny eredményei kiélezik a küzdelmet a bajnoki címekért. A Jackie Chan DC Racing vezeti LMP2 kategóriát, míg az Aston Martin Racing feljött a GTE kategóriák élén álló csapatok nyakára.

A sorozatot nyitó hatórás futamok és a dupla pontont érő Le Mans-i 24 órás verseny után a sorozatból még hat nagydíj van hátra. A következő állomás egyben az utolsó európai futam is, melynek a németországi Nürburgring versenypálya ad otthont.

A Le Mans-i futam tovább növelte a Jackie Chan DC Racing csapat híres 38-as autójának előnyét az LMP2 élén, miután a múlt hónapban a futamot is vezető autó a kategória győzteseként, összetettben pedig a 2. helyen ért célba. Bár 48 pont igen jelentős különbség, a rivális csapatok a novemberi eredményhirdetés előtt még hat különböző országban, 36 versenyóra alatt összesen 150 pontot szerezhetnek. A jelenleg első tíz helyen álló csapatok mindegyike Dunlop abronccsal versenyez. A második és hetedik csapat között mindössze 14 pont különbség van.

LM GTE Pro kategóriában a Le Mans-i futamon győztes csapat csupán tizenegy ponttal van lemaradva a kategóriát jelenleg vezető csapat mögött. GTE Am kategóriában a Dunlop abronccsal versenyző Aston Martin Racing Vantage és Dempsey Proton Racing Porsche csapatok 14, illetve 21 pontra vannak a tabella első helyezettjétől.

A múlt havi franciaországi versenyen uralkodó hőségben bemutatott sokoldalúságuk után mindhárom abroncstípus megméretteti magát a Nürburgringen, ahol a Dunlop az autókhoz és a versenypályához egyaránt legideálisabb abroncsokat biztosítja. A Medium és Medium-plus abroncsok az LMP2 kategóriában versenyzők számára lesznek elérhetők. A GTE Pro Aston Martinjaihoz a teljes termékcsalád elérhető lesz, míg a gyártó Am kategóriában versenyző testvérautóira Soft és Medium abroncsok kerülhetnek. A GTE Am Porsche versenyautói a Medium és Medium-plus abroncsokkal vágnak neki a futamnak. Amennyiben a verseny esős időben kerül megrendezésre, elérhetők lesznek az átmeneti és esős időjáráshoz készült abroncsok is.

A FIA World Endurance Championship versenysorozat hatórás nürburgringi futama július 16-án, szombaton, közép-európai idő szerint 13:00-kor kezdődik.

A versenyzők listája a Dunlop csapatokkal együtt itt található.

Címkék