Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Korlátozná az alkoholfogyasztást a repülőkön a Baleár-szigetek kormánya

Korlátozná az alkoholfogyasztást a repülőkön a Baleár-szigetek kormánya

A Baleár-szigetek kormánya kezdeményezte az Európai Bizottságnál és Spanyolország kormányánál, hogy korlátozzák az alkoholfogyasztást a repülőjáratokon és a repülőtereken az utasok biztonsága és nyugalma érdekében - írta csütörtökön a Diario de Mallorca című lap.

    Az újság híre szerint a kérés a Nagy-Britanniából a spanyol szigetekre érkező járatokra vonatkozik, amelyeken gyakoriak a részeg utasok okozta incidensek.


    A lap felidézte például azt a nemrégiben történt esetet, amikor a repülőn összeismerkedett alkalmi pár részegen, az utasok előtt közösült. A történtekről mobiltelefonos felvétel készült és került nyilvánosságra.


    A mallorcai, ibizai repülőtereken sokszor kell intézkedniük a hatóságoknak az ittasan érkező utasokkal szemben. 


    A szigetek több üdülővárosában okoznak egyre nagyobb problémát a főként brit és német fiatalok a mértéktelen ivászat, az elfajult partyk és az utcai randalírozások miatt.


    A hatóságok évek óta próbálnak megoldást találni a nyaralóhelyek "hírnevét romboló" jelenségre: Magalufban például betiltották az éjszakai utcai ivászatot, ám egyelőre áttörő sikert nem értek el ezzel.


    A szigetek kormánya azt is szeretné elérni, hogy a helyi szállodák all inclusive szolgáltatásában az alkohol fogyasztása korlátozva legyen.


    A Baleár-szigetek Spanyolország második legfőbb turisztikai célpontja, tavaly 11,7 millió külföldi látogatót fogadott.

Címkék