Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

i30 N kapcsolódás és gondoskodás

i30 N kapcsolódás és gondoskodás
  • 2017. 07. 20.

Az i30 N összes navigációs adata megjeleníthető az 5 hüvelykes vagy a választható 8 hüvelykes érintőképernyőn a teljesítmény, a forgatónyomaték, a turbó meghajtás és a köridőmérő információival. 

A speciális N-mód képernyőmenü testreszabható beállításokat kínál a motor, a futómű, a kormányzás, a differenciálmű (a “nagyteljesítményű csomagban”), erőátvitel-fordulatszám megfelelőség, kipufogógáz adatai és a stabilitás szabályozás tekintetében.

Az i30 N Apple CarPlay és Android Auto alkalmazást egyaránt tartalmaz. Mindkét rendszer lehetőséget kínál az autó használóinak arra, hogy csatlakoztassák okoseszközeiket és a készülék segítségével zenét hallgassanak, telefonáljanak vagy használják a navigációs funkciókat. A zökkenőmentes kapcsolódásnak köszönhetően a vezető és az utasok folyamatosan hozzáférhetnek az internethez, miközben továbbra is az útra összpontosítanak. Ezen felül a Hyundai vezeték nélküli indukciós mobiltelefontöltő-telepet is (Qi-szabvány) kínál, valamint ingyenes hétéves előfizetést a LIVE szolgáltatásokra. A LIVE szolgáltatások valós időben frissített információkat kínálnak az időjárásról, a forgalomból és a sebességmérő kamerákról, valamint érdeklődésnek megfelelő internetes keresési lehetőséget.

Kategóriájában elsőosztályú biztonsági csomag alapfelszereltségtől

A Hyundai Motor demokratikus módon a legfrissebb aktív biztonsági rendszereket kínálja az új i30 N-hez is.

Az i30-asba épített, kamerás érzékelőkkel felszerelt autonóm vészfékező rendszer (AEB) három lépésben működik. Először fénnyel és hanggal figyelmezteti a vezetőt, aztán az ütközés veszélyének fokától függően vezérli a fékeket, majd a legnagyobb fékerőt fejti ki, hogy elkerülje az ütközést, illetve minél kisebb legyen a kár, ha már az ütközés elkerülhetetlen. A választható gyalogos felismerő rendszer egy elülső radarkészülék segítségével igyekszik elkerülni a gyalogosokkal való találkozást, vagy annak következményeit csökkenteni.

A vezető éberségének csökkenésére figyelmeztető rendszer (DAA) egy, a vezetőt védő funkció, amely figyeli, hogyan vezet a sofőr és megpróbálja észlelni, ha felelőtlen, vagy fáradt, ezzel elkerülhetővé téve az esetleges baleseteket.

Az elülső ütközésre figyelmeztető rendszer (ASCC) a beállított sebességgel és távolságban halad az előttünk lévő másik jármű mögött, és 180 km/óra sebességig automatikusan gyorsít, illetve lassít. Amikor a forgalom leáll, a rendszer mindaddig fékez, amíg az autó teljesen meg nem állt, majd amikor megint tiszta az út, addig gyorsít, amíg el nem éri a kívánt sebességet.

A holttér felügyelő (BSD) figyeli a hátsó sarkokat és ha másik jármű tűnik fel, a külső tükrön elhelyezett fényjelzéssel figyelmeztet.

A keresztirányú forgalom-felügyeleti rendszer (RCTA) rosszul belátható, szűk helyről való kitolatáskor a vezetőnek adott fény és hangjelzéssel csökkenti a veszélyt, nehogy a keresztben érkező forgalommal ütközzön.

Az aktív sávtartó rendszer (LKAS) a jármű helyzetének érzékelése segítségével riasztja a vezetőt, ha 60 km/h sebesség felett nem biztonságos mozdulatokat végez. Előbb fénnyel és hanggal figyelmezteti a sofőrt, majd korrigáló kormánymozdulatot tesz, hogy a járművet visszairányítsa a biztonságos helyzetbe.

A sebességkorlátozás információs rendszer (SLIF) észleli a közlekedési jelzőtáblákat és valós időben jelzi ki az éppen érvényes sebességkorlátozást. Az információ a navigációs rendszer kijelzőjén és a TFT kijelzőn is megjelenik.

A fényszóró asszisztens (HBA) a szembejövő és az ugyanabban a sávban előttünk haladó járműveket észleli sötétben és a megfelelő ponton tompított fényre vált, hogy a többi gépjárművezetőt ne vakítsa el a fény. Amikor nem észlel más járművet, a HBA automatikusan megint felkapcsolja a fényszórót, hogy a vezető minél nagyobb területet belásson.

 

 

06      

 

Címkék