Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A nyaralás kezdődjön el már az autóban

A nyaralás kezdődjön el már az autóban A nyaralás kezdődjön el már az autóban
  • 2017. 07. 21.

 

  • Így szórakoztassuk gyerkőcünket a nyári utazásokon

A nyári pihenés a legtöbb családnak az az időszak, amikor értékes időt töltenek el együtt és közös élményeket szereznek. Ennek a tökéletes módja egy családi utazás. A hosszabb autózások egy idő után próbára teszik a gyerkőcök türelmét, és a jókedvű elindulásból könnyen stresszes megérkezés lehet. A Europcar Autókölcsönző hasznos tippeket ad, amivel könnyen élvezetessé tehetjük a gyerekek számára az autóban eltöltött órákat.

Elindulni egy nyaralásra hatalmas izgalom az egész család számára, főleg a szülőknek: Minden be van-e pakolva? Az útvonal rendesen meg van-e tervezve? Minden rendben van-e a szállásfoglalással? – és ehhez hasonló kérdések merülnek fel. Elindulást követően mindenki fel van pörögve a nyaralás megkezdése miatt, ám ez az öröm a gyereknél hamar elmúlik és gyorsan unalomba és nyafogásba csap át. A Europcar Autókölcsönző összeállított néhány olyan ötletet, ami hozzájárul ahhoz, hogy a közös élményszerzés már az autóban megkezdődjön:

  • Amikor kezd elmúlni az utazási izgalom, mesélj a gyerekeknek az úti célról és tervezzétek meg együtt, hogy milyen programokat szeretnétek csinálni.

  • Lepd meg a gyerekeket a kedvenc nasijukkal és innivalójukkal.

  • Rengeteg játékot lehet autóban közösen játszani, mint például a barkóba, fekete-fehér igen-nem, szólánc, „hopp kutya” – Figyelni kell az út során a kutyákat, és aki előbb észreveszi és felkiált, hogy „hopp kutya”, pontot kap. Az nyeri a játékot, aki a legtöbb pontot gyűjti. De ki lehet találni új játékokat is pl. az autók rendszámaival vagy színeivel, város táblákkal, zenékkel. Az biztos, hogy a közös játéknak nagy a sikere, ami kapcsán rengeteg közös élmény keletkezik már az autóban, amit sokáig emlegetni fog a család.

  • Előre nézz ki néhány pihenőállomást, ahol lehet fagyizni, játszóterezni vagy akár csobbanni egyet. Igaz, így hosszabb ideig fog tartani az út, de a gyerekek biztosan nagyon fognak neki örülni.

  • Abban az esetben, ha az utazás tovább tart mint 5 óra, érdemes beszerezni egy autós DVD lejátszót vagy egy tabletet, mert a gyerekek kedvenc meséje biztosan leköti őket az utolsó néhány órára.

Érdemes előre felkészülni játékötletekkel és akkor biztosan szórakoztató lesz az utazás is. Élményekben dús, biztonságos nyaralást kívánunk!

Címkék